×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Wisby Påsköl från Gotlands Bryggeri tar mig inte till Blåkulla

Wisby Påsköl från Gotlands Bryggeri tar mig inte till blåkulla.

Om ölen

Producent: Gotlands Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Mörk lager.
Styrka: 6%.
Flaskans bäst före: Februari 2019 (provsmakas 19 mars 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1390.
Pris vid inköp: 19,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Wisby Påsköl från Gotlands Bryggeri tar mig inte till Blåkulla.

Öl från Gotlands Bryggeri är ingen nyhet här på ölbloggen. I det stora julölstestet 2017 testade jag Sleepy Bulldog Winter Ale samt Wisby Julbrygd. Jag har också testat Easy Rider Bulldog, som är bryggeriets alkoholfria IPA. Lagom till påskens högtider har bryggeriet framställt en påsköl, som inte heter något mer avancerat än Wisby Påsköl. Hur smakar denna öl egentligen? Vill jag dricka upp den eller tar jag hellre kvasten till Blåkulla och hälsar på häxorna?

Utseende

Mörk bärnstensfärg med smutsig skumkrona. Små fina bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Doft av bröd, kryddor, honung, pomerans och torkad frukt. Doften är balanserad men inget som gör mig exalterad.

Smak

Smak av bröd, kryddor, honung, pomerans och torkad frukt med behaglig beska och lite söt smak. Smak och doft går hand i hand, även om jag tycker smaken är bättre.

Betyg

Wisby Påsköl från Gotlands bryggeri är en rätt trevlig öl som du dricker främst till påskmaten eller till husmanskost. För mig är det framförallt en måltidsöl. Jag kan såklart dricka den som sällskapsdryck, även om den kanske inte blir mitt förstahandsval. Sammanfattningsvis så kommer jag inte ta kvasten till Blåkulla och hälsa på häxorna. Nä jag stannar hellre hemma och dricker upp min Wisby Påsköl.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *