×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Easy Rider Bulldog är alkoholfri IPA från Gotlands Bryggeri

Easy Rider Bulldog är alkoholfri IPA från Gotlands Bryggeri.

Om ölen

Producent: Gotlands Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 0,4%.
Flaskans bäst före: Augusti 2018 (provsmakas 21 januari 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 1973.
Pris vid inköp: 15,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Easy Rider Bulldog är alkoholfri IPA från Gotlands Bryggeri.

I mitt stora julölstest 2017 testade jag Sleepy Bulldog Winter samt Wisby Julbrygd. Julbrygden var okej medan Sleepy Bulldog Winter var usch på flaska. Frågan jag ställer mig är om bryggeriets alkoholfria IPA är god, okej eller usch. Det ska du får reda på nu.

Utseende

Oklar orangegul färg med stor gräddvit skumkrona. En doft av tropiska frukter infinner sig när jag häller upp ölen. Trevligt!

Doft

Tydlig doft av tropiska frukter av främst ananas, men även apelsin, persika och citrus som grapefrukt.

Smak

Frisk lite spröd tropisk smak av främst ananas men även citrus som grapefrukt och smak av örter med behaglig beska. Snäll men ändå balanserad smak. Det är lite som att dricka en tropisk fruktjuice fast i alkoholfri ölform. Citrusbeskan finns kvar länge i munnen.

Betyg

Easy Rider Bulldog är på det stora hela en trevlig alkoholfri IPA. Att den är lite snäll i smaken beror nog mycket på att den just är alkoholfri. Men den är god att dricka precis som den är en varm sommardag. Att dricka till asiatisk mat borde passa bra också.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *