×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Gotlands Bryggeri Wisby Julbrygd – Julöl från Gotland

Gotlands Bryggeri Wisby Julbrygd - Julöl från Gotland.

Om ölen

Producent: Gotlands Bryggeri
Land:
Sverige
Ölstil: Mörk Lager
Styrka: 6,0%
Flaskans bäst före: November 2017 (provsmakas 24 november 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 11311.
Pris: 19,90 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 12°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras. Drick omgående.

Gotlands Bryggeri Wisby Julbrygd är på många sätt en trevlig julöl. Du dricker den precis som den är eller till julgodiset.

Med en säljstart den 1 november 2017 kan man undra när ölet producerades, eftersom flaskans bäst före är 24 november 2017. Med andra ord är den inte så färsk när den säljs på Systembolaget, eller så har den bara en extremt kort hållbarhet. Oavsett så blir det att raskt ta fram kapsylöppnaren, för att se om Gotlands Bryggeri lyckats göra en öl värdig att drickas till jul.

Utseende

Mörkröd på gränsen till svart färg med beige skumkrona. Små bubblor när man vickar på glaset. Den ser julig ut.

Doft

Rostad bränd doft av mörka bär, russin, örter och mörk choklad. Upplever en lite svag bitterhet i doften. Doften är intressant och lite julafton, men samtidigt inget wow.

Smak

Bränd men ändå len smak av mörka bär, örter, karamell, kaffe och toner av mörk choklad. Trevlig och på många sätt en balanserad smak. Upplever den dock vara lite tunn. Det finns en beska samt en avslutande bränd smak som håller sig kvar en bra stund i munnen.

Betyg

Helt dum är inte Gotlands Bryggeri Wisby Julbrygd att dricka. Upplever att smaken är bättre än doften. Smaken är på det stora hela balanserad, men den känns ändå en aningens tunn. Den mörka färgen får en att tro att det ska bli en explosion av smaker i munnen. Riktigt så blir det inte. Den passar bra att dricka som den är, till julgodiset eller kanske till en chokladdessert med filéad apelsin. Gotlands Wisby Julbryggd är på alla sätt och vis trevlig, men inget jag måste dricka igen.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *