×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Oppigårds Easter Ale passar till påskmaten mer därtill

Oppigårds Easter Ale passar till påskmaten och mer därtill.

Om ölen

Producent: Oppigårds Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Brown Ale.
Styrka: 5,3%.
Flaskans bäst före: Februari 2019 (provsmakas 18 mars 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1374.
Pris vid inköp: 27,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Oppigårds Easter Ale passar till påskmaten och mer därtill.

Öl från Oppigårds bryggeri har ni läst om tidigare här på Ölbloggen. Har ni ändå missat det, så länkar jag härmed till mina recensioner av New Sweden IPA, Thurbo Stout, Session Pale Ale och Winter Ale. Idag ska du få läsa vad jag tycker om Oppigårds Easter Ale som är bryggeriets svar på påsköl. Den visar sig passa bra till påskmaten och mer därtill.

Utseende

Oklar bärnstensfärg med smutsig lite brunfärgad skumkrona. Mycket små fina kompakta bubblor när man vickar på glaset. Den ser inbjudande ut.

Doft

Fruktig doft av torkad frukt, bröd, kryddor och honung. Trevlig balanserad enkel doft.

Smak

Fyllig smak av bröd, kryddor, honung, knäck, torkad frukt och apelsin med trevlig beska. Det finns en lite bränd ton i eftersmaken. Smakar som man kan förvänta sig av ett öl från Oppigårds.

Betyg

Oppigårds Easter Ale är god öl att dricka som sällskapsdryck eller till påskmaten, hamburgare eller grillat kött. Själv dricker jag den till jordnötter. Det passar bra också.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *