×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Oppigårds Winter Ale är ett välsmakande julöl

Oppigårds Winter Ale är ett välsmakande julöl.

Om ölen

Producent: Oppigårds Bryggeri
Land:
Sverige
Ölstil: Engelsk Ale
Styrka: 5,3%
Flaskans bäst före: Oktober 2018 (provsmakas 16 november 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 11320)
Pris: 27,80 kr
Serveringstemperatur: 10°C – 14°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras. Drick omgående.

Oppigårds Winter Ale är ett välsmakande julöl som jag faktiskt kan rekommendera.

Oppigårds skriver på sin hemsida att Oppigårds Winter Ale är ett mörkt välhumlat öl som de tycker svarar bra mot julens kraftiga och ofta feta maträtter. Kombinationen av rostade smaker av mörk choklad och kaffe möter cirtusfrukternas smaker och dofter som kommer från aromhumlen. Winter Ale ska enligt producenten passa bra till julmaten men även klassisk svensk husmanskost.

Utseende

Bärnstensfärgad med beige skumkrona. Mycket små fina bubblor när man vickar på glaset. Ser den julig ut? Det tycker jag.

Doft

Frisk brödig och fruktig doft med inslag av knäck, honung, oregano och andra kryddor.

Smak

Frisk brödig, fruktig och maltig smak med trevlig beska och en bränd ihållande eftersmak. Det finns även en trevlig sötma. Trevlig och god smak!

Betyg

Jag tycker Oppigårds Winter Ale är ett trevligt bidrag till utbudet av julöl. Jag vet inte om jag direkt kände någon choklad och kaffesmak, som Oppigårds menar ska finnas. Hur det än är med den saken så tycker jag att Oppigårds Winter Ale en trevlig och välsmakande öl. Jag kan tänka mig att dricka den som sällskapsdryck eller som dryck till julbordet. Det blir nog att köpa någon flaska eller två till husmanskosten också. Oppigårds Winter Ale är kort och gott en julöl som jag kan rekommendera!

4/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *