Kycklingburgare med hummus, pak choi och srirachamajo går inte att äta med värdighet.

Så här gör du kycklingburgare med hummus, pak choi och srirachamajo

  1. Blanda alla ingredienser utom kycklingfärsen.
  2. Tillsätt sedan kycklingfärsen och blanda väl.
  3. Låt vila i kylskåp i 20 minuter.
  4. Fukta händerna och forma 4 lika stora bollar av kycklingfärsen. Forma sedan biffar som är ca. 2 cm tjocka och de kommer väga ca 140 g. st.
  5. Stek i smör på medelhög värme i 4-5 minuter på vardera sida. Kolla med termometer om du känner dig osäker. Du vill få en fin stekyta.
  6. Lägg på skivad mozzarella. Lägg lite kallt vatten i stekpannan och förslut med ett lock, så vattenångan kan smälta osten.

Srirachamajo

  1. Blanda majonnäs, senap och smaka av med sriracha. Mängden sriracha bestämmer du själv.

Steka pak choi

  1. Skär av roten och skölj pak choi i vatten.
  2. Stek din pak choi i smör tills du får en fin stekyta.

Montering

Rosta gärna hamburgerbröden i en torr stekpanna. Lägg ett lager med srirachamajo, sedan stekt pak choi och sedan ett lager med hummus. Du kan köpa färdig hummus i butik, eller göra din egna. Lägg kycklingburgaren ovanpå och avsluta med att lägga ett lager med srirachamajo på hamburgerbrödets lock och lägg ovanpå.

Kycklingburgare med hummus, pak choi och srirachamajo går inte att äta med värdighet. Vadårå undrar du? Jo för att den är god men lite sölig faktiskt. Men det får du leva med!

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Kycklingburgare

  • 500 g. kycklingfärs
  • 1/2 dl. ströbröd
  • 1/2 msk. lökpulver
  • 1/2 tsk. chiliflakes
  • 2 tsk. salt
  • 20 drag med pepparkvarnen
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 tsk. dijonsenap
  • 250 g. mozzarella
  • Smör till stekning

Srirachamajo

  • 1/2 dl. majonnäs
  • 1 tsk. sriracha
  • 1/2 tsk. finmalen senap

Tillbehör

  • 4 st. hamburgerbröd
  • 175 g. hummus
  • 250 g. pak choi
  • Smör till stekning
Skriv ut receptet