Köttfärsrulle med fetaostfylld spetspaprika och hummus.

Så här gör du köttfärsrulle med fetaostfylld spetspaprika och hummus

  1. Skär baconskivorna i fina strimlor.
  2. Finhacka chili, vitlök och persilja.
  3. Blanda chili, vitlök, persilja, oxfond, lökpulver, timjan, rosmarin, oregano och ägg i en bunke. Smaka av med salt och svartpeppar redan i detta steg. Du vill att det ska smaka lite översaltat och överpepprat.
  4. Tillsätt nötfärs och bacon och blanda ordentligt.
  5. Placera ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Forma fyra stycken köttfärsrullar. Placera dom så du även får plats med dina fetaostfyllda paprikahalvor.
  6. Dela spetspaprikan på hälften så du får 4 st. halvor. Avlägsna innandömet och fyll halvorna med smulad fetaost och krydda ovansidan med mynta.
  7. Lägg dina paprikahalvor på samma plåt som köttfärsrullarna.
  8. Ställ in i ugnen på 175 grader i ca. 30 minuter, eller tills köttfärsrullarna är genom. Vill du få lite extra färg, så sätter du ugnen på grill de sista minuterna.
  9. Under tiden som köttfärsrullarna och spetspaprikan tillagas i ugnen, så gör du i ordning din hummus.
  10. Skölj de tillagade kikärtorna under vatten.
  11. Finhacka vitlöksklyftan.
  12. Lägg kikärtor, vitlök, tahini, citronsaft, olivolja, vatten och spiskummin i en matberedare eller mixer.
  13. Kör tills du får en krämig och fin konsistens. Det ska inte finnas klumpar av kikärtor. Smaka av med salt.
  14. Lägg upp din hummus i en skål och ringla över extra fin olivolja innan servering.

Lägg köttfärsrullen på tallrik tillsammans med fetaostfyllda spetspaprikan och hummus. Ät!

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Köttfärsrulle

  • 500 g. nötfärs
  • 140 g. bacon
  • 1 st. röd chili
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • 3 msk. oxfond
  • 3 msk. färsk persilja
  • 1/2 msk. lökpulver
  • 1/2 msk. torkad timjan
  • 1/2 msk. torkad rosmarin
  • 1/2 msk. oregano torkad
  • 1 st. ägg
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak

Fetaostfylld spetspaprika

  • 2 st. röda spetspaprikor
  • 150 g. fetaost
  • 1 tsk. torkad mynta

Hummus

  • 760 g. kikärtor i vatten (2 paket á 380 g.)
  • 4 msk. tahini
  • 1 tsk. spiskummin
  • 1 st. vitlöksklyfta
  • Saften från 1+ 1/2 st. citroner
  • 2 msk. olivolja
  • 1 dl. vatten
  • 1 tsk. salt
Skriv ut receptet