Ingredienser
4 portioner
Flygande kassler
- 140 g. ananas
- 1 st. gul lök
- 2 st. vitlöksklyftor
- 1 st. röd chili
- 1 msk. tomatpuré
- 4 dl. grädde
- 1-2 msk gul curry
- 5 dl. grädde
- Svartpeppar efter smak
- Salt efter smak
- Smör och olja till stekning
Övrigt:
- Jordnötter (valfritt)
- Ris till 4 portioner
Flygande kassler – recept på lättlagad middag som alla lyckas med.
Inledning
Flygande kassler är min inspiration till flygande jacob, men där jag då använder mig av kassler, ananas curry. Denna anrättning gör du som en gryta och som du serverar med ris. Toppa gärna med jordnötter.
Mängden curry väljer du själv. Personligen gillar jag när det är rätt mycket currysmak. Så för min del tycker jag att 2 matskedar blir bra. Men för just dig så kan kanske 1 masked räcka.
Så här gör du pasta med grönkål och svamp i krämig sås
- Skär kasslern i cm-tjocka tärningar
- Låt ananasen rinna av från sitt spad (om du inte väljer färsk ananas).
- Skär ananasen i mindre bitar.
- Finhacka löken, vitlöken och chilin.
- Stek kasslern i olja och smör på medelhög värme tills den börjar få en fin stekyta runt om.
- Gå sedan i med tomatpuré, lök, vitlök, chili, curry, salt och svartpeppar. Stek på tills löken börjar bli glansig.
- Tillsätt sedan grädden och anansen.
- Låt sjuda ihop på medel värme tills grädden blivit krämig.
- Samka av med ev. mer salt och svartpeppar.
Servera flygande kassler
Lägg ris på tallrikar. Ha sedan på fin flygande kassler. Toppa gärna med jordnötter.
Öl att servera till pasta med grönkål och svamp i krämig sås
Då jag även har en ölblogg, så vill jag passa på att ge exempel på några öl som du kan servera till. Jag listar dem i ingen speciell ordning.