Vegetarisk nachotallrik – Recept på välsmakande middag eller som trevligt snack.

Så här gör du vegetarisk nachotallrik

Tacosås

  1. Finhacka lök, vitlök och röd chili.
  2. Stek lök, vitlök och röd chili i en stekpanna tillsammans med äpplecidervinäger och matolja i någon minut.
  3. Tillsätt tomatpuré samt muscovadosocker och stek på i någon minut under omrörning.
  4. Addera sedan spiskummin som du även här steker på någon minut under omrörning.
  5. Tillsätt krossade tomater och låt sjuda i 4-5 minuter på medelhög värme.
  6. Smaka av med salt och svartpeppar.

Guacamole

  1. Gröp ur avokadon från sitt skal. Finhacka avokadon och lägg i en bunke tillsammans med pressad lime. Rör om tills du får en slät textur.
  2. Hacka lök, tomat och jalapeños. Addera till avokadoröran och rör om.
  3. Smaka av med koriander och salt.

Montering och tillagning av vegetarisk nachotallrik

  1. Lägg ett lager av nachochips på en tallrik som klarar av värme i ugn.
  2. Toppa med klickar av tacosåsen.
  3. Fördela sedan över ett lager med ost.
  4. Upprepa proceduren och bygg ett ”torn” som på bilden. Det kommer räcka till två tallrikar, så gör montering på båda samtidigt.
  5. Ställ in tallrikarna i ugn som du satt på 125 grader. Du vill att nachochipsen och tacosåsen ska bli varma samt att osten ska smälta. Bevaka kontinuerligt för tiden varierar från ugn till ugn och det går fort.
  6. När nachotallrikarna är klara i ugnen så toppar du med finhackad rödlök och jalapeño.
  7. Fördela sedan klickar av crème fraiche och guacamole.
  8. Avsluta med att fördela finhackad gräslök och dra gärna något drag eller två med svartpepparkvarnen.

Vegetarisk nachotallrik räcker till 2 middagsportioner eller till två tallrikar som du serverar som ett gott tilltugg tillsammans med vänner.

Serveringsförslag till vegetarisk nachotallrik

Ingredienser

kniv-gaffel-sked2 tallrikar

Vegetarisk nachotallrik

  • 1 påse nachochips
  • 150 g. riven valfri ost (jag valde gouda)
  • 6-8 st. jalapeño
  • 4 msk. finhackad gräslök
  • 4-8 msk. crème fraiche
  • 1/2 st. finhackad rödlök

Tacosås

  • 1 st. gul lök
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • 1 st. röd chili
  • 1 msk. äpplecidervinäger
  • 2 msk. tomatpuré
  • 1 msk. muscovadosocker
  • 400 g. krossade tomater
  • 3 tsk. spiskummin
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak

Guacamole

  • 2 st. avocado
  • Saften från 1/2 lime
  • 1 st. schalottenlök
  • 1 st. tomat
  • 3 st. finhackade bitar av inlagd jalapeños
  • Koriander efter smak (går att utesluta om du som jag inte gillar koriander)
  • Salt efter smak
Skriv ut receptet