×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Oppigårds Norn Pale Ale har trevlig smak av tropisk frukt

Oppigårds Norn Pale Ale har trevlig smak av tropisk frukt.

Om ölen

Producent: Oppigårds Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Amerikansk Pale Ale (APA).
Styrka: 5,6%.
Flaskans bäst före: Augusti 2019 (provsmakas 21 september 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 82910.
Pris vid inköp: 23,50 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Oppigårds Norn Pale Ale har trevlig smak av tropisk frukt.

I min mening så tycker jag att Oppigårds Bryggeri har en hög lägstanivå på sina öler. Det finns i princip ingen öl jag inte kan tänka mig att dricka igen. Vill du ta del av mina tidigare recensioner från Oppigårds, så hittar du dem här. Håller Oppigårds Norn Pale Ale samma klass som bryggeriets övriga öler? Det tycker jag den gör.

Utseende

Oklart gul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Tropisk doft av spadet från en konservburk fruktcocktail, som innehåller exempelvis ananas, mango och grapefrukt. Låt dig inte avskräckas av konservburksdoften, för det är en trevlig doft jag pratar om.

Smak

Smak av tropisk frukt av ananas, mango och grapefrukt med markerad beska. Smaken är trevlig och balanserad. Det är inget som sticker ut i smaken, men den smak som finns är bra.

Betyg

Oppigårds Norn Pale Ale är en öl jag väljer att dricka främst som sällskapsdryck. Men till mat kan exempelvis en grillad hamburgare passa fint. Köper jag den igen? Eftersom den i skrivande stund endast går att beställa i kollikrav om 24 burkar så blir svaret nej. Jag köpte min burk vid lanseringen och då hade bryggeriet inget kollikrav under en kort period. Varför ett bryggeri som Oppigårds ska envisas med kollikrav är för mig en gåta.

3,5/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *