Tacos med ryggbiff och hummus samt goda tillbehör är välsmakande alternativ till den klassiska fredagstacosen.

Så här gör du tacos med ryggbiff och hummus samt goda tillbehör

  1. Rosta pinjenötter i en panna på hög värme. Rör om kontinuerligt så nötterna inte bränns vid. När de fått en fin rostad brun färg så lägger du dem i en skål.
  2. Skär paprikan i mindre bitar och zucchinin skär du även den i mindre bitar. Skala löken och skär i tunna strimlor. Skär chilin i mindre strimlor.
  3. Krydda den rumstempererade ryggbiffen med salt, svartpeppar och seven spice på båda sidorna.
  4. Stek köttet i en varm stekpanna i olja och smör. Då jag vill ha en rosa kärna i mitt kött, så stekte jag köttet på 2 minuter på vardera sida. Låt köttet få vila när de stekt klart.
  5. Skär ryggbiffen i mindre bitar. Ta sedan fram ett tortillabröd. Lägg ett lager av hummus på tortillabrödet. Sedan lägger du på lök, spenat, bitar av ryggbiff, zucchini, paprika och pinjenötter. Ringla över lite olivolja om så önskas. Vik ihop och ät omgående.

Jag lägger länkar i ingrediensförteckningen till hur du gör dina egna tortillabröd och hummus. Det är inte svårt och blir så mycket godare och det kommer även att imponera på din familj samt vänner. När ska du göra mitt alternativa recept på den klassiska fredagstacosen?

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Tacos med ryggbiff och hummus samt goda tillbehör

  • 8 st. tortillabröd
  • 2 st. köttbitar av ryggbiff (ca. 300 g.)
  • 60 g. pinjenötter
  • 1 st. röd paprika
  • 2 st. röd chili
  • 65 g. färsk spenat
  • 1 st. zucchini
  • 1 st. stor gul lök
  • 2 msk. seven spice (7-kryddors blandning)
  • 500 g. hummus
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • 3 msk. matolja till stekning
  • 1 msk. smör till stekning
Skriv ut receptet