Sparris med fetaostkräm och honung är lättlagad förrätt.

Så här gör du sparris med fetaostkräm och honung

  1. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, tills de får en fin rostad färg. Men du vill inte att de ska bli brända. När pinjenötterna rostat färdigt, så lägger du dem i en skål.
  2. Smula fetaosten i en bunke. Tillsätt därefter turkisk yoghurt, olivolja och skalet från citron. Blanda sedan ingredienserna och avsluta med att smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Stek sparrisen i smör på medelhög värme tills den får en fin stekyta. Krydda med lite salt och svartpeppar.
  4. Fördela den varma sparrisen på 4 tallrikar och lägg sedan på fetaostkrämen.
  5. Toppa med de rostade pinjenötterna och avsluta med att ringla över honung. Drag gärna även några drag med pepparkvarnen, eftersom det adderar eextra ra trevlig smak.

Sparris med fetaostkräm och honung är lättlagad förrätt och fetaostkrämen kan du göra en bra stund innan. Du låter bara fetaostkrämen stå i kylskåpet helt enkelt. Det går naturligtvis även bra att grilla din sparris. Då skulle jag blandat lite olivolja med salt och peppar som jag gnidit in sparrisen med. Vill du köra på någon annan typ av nötter, så kan hasselnötter eller kanske cashewnötter passa fint.

Dryckesförslag

Jag skulle personligen välja en ljusare lageröl, pilsner, veteöl eller varför inte en ale av belgisk stil. Två av mina förslag är alkoholfria.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Sparris med fetaostkräm och honung

  • 1 st. knippe grön sparris (ca. 250 g.)
  • 150 g. fetaost
  • 2 dl. turkisk yoghurt
  • Skalet från 1/2 citron
  • 2-4 msk. flytande honung
  • 1 tsk. olivolja
  • 60 g. rostade pinjenötter
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • 1 msk. smör till stekning
Skriv ut receptet