Ingredienser
6-8 st. hamburgare
Rödbetsbiffar
- 500 g. förkokta rödbetor
- 2 st. ägg
- 3 msk. potatismjöl
- 3 st. mindre schalottenlökar
- 2 tsk. salt
- 20 drag med svartpepparkvarnen
- Smör till stekning
Fetaostkräm
- 150 g. fetaost
- 2 dl. yoghurt
- 1 msk. flytande honung
- Salt efter smak
- Svartpeppar efter smak
Övrigt
- 6-8 st. hamburgerbröd beroende på rödbetsbiffarnas storlek
- 250 g. pak choi
- Smör till stekning
Rödbetsburgare med fetaostkräm och smörstekt pak choi. En vegetarisk smakfull hamburgare.
Inledning
Detta recept ger mellan 6 till 8 st. hamburgare. Allt beror på storleken på ditt hamburgerbröd. Väljer du ett normalstort hamburgerbröd, så kommer rödbetsfärsen att ge dig 6 st. rödbetsbiffar. Du vill därmed ha samma storlek på rödbetsbiffarna som hamburgerbrödet. Om dina hamburgerbröd är lite mindre än normal storlek, så kan du få ut 8 st. rödbetsbiffar. Med normal storlek på hamburgerbröden, så avser jag de du kan köpa färdiga i butiken.
Så här gör du rödbetsburgare med fetaostkräm och smörstekt pak choi
Fetaostkräm
- Lägg yoghurt i en skål. Smula över fetaost och tillsätt honung.
- Blanda ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar.
Smörstekt pak choi
- Skär av foten på pak choi och separera bladen och skölj dem. Dela bladen på hälften om de är stora.
- Stek i en stekpanna tillsammans med smör tills de får en fin stekyta och blivit mjuka och glansiga.
Montering av rödbetsburgare
- Rosta undersidan av hamburgerbröden i en torr stekpanna så de får lite rostad färg utan att bli brända.
- Lägg stekt pak choi på botten av hamburgerbrödet.
- Placera sedan på rödbetsbiffen.
- Lägg på ett lager med fetaostkrämen och lägg på hamburgerlocket.
Servera rödbetsburgare med fetaostkräm och smörstekt pak choi tillsammans med pommes frites. Eller varför inte friterad sötpotatis pommes? Oavsett vilka tillbehör du väljer att servera burgaren med, så har du här en smakfull vegetarisk rödbetsburgare i sin enkelhet.