Rödbetsburgare med fetaostkräm och smörstekt pak choi. En vegetarisk smakfull hamburgare.

Rödbetsburgare med fetaostkräm och smörstekt pak choi

Detta recept ger mellan 6 till 8 st. hamburgare. Allt beror på storleken på ditt hamburgerbröd. Väljer du ett normalstort hamburgerbröd, så kommer rödbetsfärsen att ge dig 6 st. rödbetsbiffar. Du vill därmed ha samma storlek på rödbetsbiffarna som hamburgerbrödet. Om dina hamburgerbröd är lite mindre än normal storlek, så kan du få ut 8 st. rödbetsbiffar. Med normal storlek på hamburgerbröden, så avser jag de du kan köpa färdiga i butiken.

Fetaostkräm

  1. Lägg yoghurt i en skål. Smula över fetaost och tillsätt honung.
  2. Blanda ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar.

Smörstekt pak choi

  1. Skär av foten på pak choi och separera bladen och skölj dem. Dela bladen på hälften om de är stora.
  2. Stek i en stekpanna tillsammans med smör tills de får en fin stekyta och blivit mjuka och glansiga.

Rödbetsbiffar

  1. Kläck två ägg och lägg i en bunke tillsammans med potatismjöl, salt och svartpeppar. Blanda ordentligt.
  2. Finhacka schalottenlök och lägg i samma bunke.
  3. Riv rödbetorna med ett rivjärn. Pressa ur så mycket rödbetssaft du kan med händerna innan du lägger de rivda rödbetorna i buken med övriga ingredienser. Blanda väl.
  4. Värm upp en stekpanna och lägg i smör och vänta tills det börjar tystna. Lägg i rödbetssmeten så du formar biffarna direkt i stekpannan. Välj samma storlek som ett hamburgerbröd och med ca. 1 cm tjocklek.
  5. Låt rödbetsbiffarna få steka i 2-3 minuter på medelhög värme på vardera sida. Var lite försiktig när du vänder dem, så de inte går sönder. Då pannan kan gå torr, så kan du under stekningen behöva addera mer smör i pannan.

Montering av rödbetsburgare

  1. Rosta undersidan av hamburgerbröden i en torr stekpanna så de får lite rostad färg utan att bli brända.
  2. Lägg stekt pak choi på botten av hamburgerbrödet.
  3. Placera sedan på rödbetsbiffen.
  4. Lägg på ett lager med fetaostkrämen och lägg på hamburgerlocket.

Servera rödbetsburgare med fetaostkräm och smörstekt pak choi tillsammans med pommes frites. Eller varför inte friterad sötpotatis pommes? Oavsett vilka tillbehör du väljer att servera burgaren med, så har du här en smakfull vegetarisk rödbetsburgare i sin enkelhet.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked6-8 hamburgare

Rödbetsbiffar

  • 500 g. förkokta rödbetor
  • 2 st. ägg
  • 3 msk. potatismjöl
  • 3 st. mindre schalottenlökar
  • 2 tsk. salt
  • 20 drag med svartpepparkvarnen
  • Smör till stekning

Fetaostkräm

  • 150 g. fetaost
  • 2 dl. yoghurt
  • 1 msk. flytande honung
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak

Övrigt

  • 6-8 st. hamburgerbröd beroende på rödbetsbiffarnas storlek
  • 250 g. pak choi
  • Smör till stekning
Skriv ut receptet