×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Pasta med tomatsalsa och parmesan

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Pasta med tomatsalsa och parmesan

  • 400 g. pasta (exempelvis penne pasta)
  • Salt till pastavattnet
  • 3 st. tomater (ca. 300 g.)
  • 1 st. mindre rödlök (ca. 75 g.)
  • 6 msk. olivolja
  • 1 msk. citronsaft
  • 20 st. basilikablad
  • 4 msk. finhackad persilja
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak

Pasta med tomatsalsa och parmesan är lättlagad middag som även passar till buffén.

Pasta med tomatsalsa och parmesan är lättlagad middag som även passar till buffén.

Så här gör du pasta med tomatsalsa och parmesan

  1. Börja med att sätta på en kastrull med vatten som du kokar upp och saltar tills det smakar som en kallsup. Koka sedan pastan al dente.
  2. Medan pastan kokar så skär du tomaterna i mindre tärningar och lägger i en skål.
  3. Finhacka löken och lägg i samma skål som tomaterna.
  4. Därefter finhackar du persiljan samt basilikan och som du lägger i samma skål.
  5. Tillsätt olivolja och citronsaft och rör om.
  6. Smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Riv 30 g. parmesanost i en skål.
  8. När pastan kokat klart så häller du av vattnet. Låt pastan vara kvar i kastrullen den fått koka i.
  9. Tillsätt tomatsalsan och blanda runt. Efter det så tillsätter du parmesanosten och blandar runt.

Serveringsförslag till pasta med tomatsalsa och parmesan

Servera på tallrikar och toppa med finhackad persilja, lite extra olivolja samt något drag med pepparkvarnen. Vill du även riva över lite extra parmesanost, så går det alldeles utmärkt. Men denna pasta kan du också servera till buffén, där den passar alldeles utmärkt. Den måste inte vara rykande varm utan kan serveras ljummen. På denna buffén kanske du exempelvis har kallskuren rostbiff, lax, kyckling eller andra mumsiga maträtter. Serverar du pastan till buffén så räcker den till fler än 4 portioner, eftersom du äter så mycket annat gott.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *