Pasta med sidfläsk, lök, paprika, grädde, citron, dijon och parmesan är lättlagad middag.

Så här gör du pasta med sidfläsk, lök, paprika, grädde, citron, dijon och parmesan

  1. Koka upp pastavattnet och koka pastan enligt förpackningen.
  2. Medan pastan tillagas så tärnar du sidfläsket i cm-tjocka tärningar. Skär spetspaprikan i mindre bitar.
  3. Finhacka lök och vitlök.
  4. Stek sidfläsk, lök, vitlök och spetspaprika i olivolja tills de får lite stekyta.
  5. Tillsätt viltfond och stek på en stund.
  6. Tillsätt grädde, dijon, citron och timjan. Låt steka en stund till.
  7. Avsluta med att tillsätta parmesanost och smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Lägg upp den nykokta pastan på tallrikar och lägg röran ovanpå.
  9. Avsluta med att riva över extra parmesanost, några drag med pepparkvarnen samt ringla över en god olivolja.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Pasta med sidfläsk, lök, paprika, grädde, citron, dijon och parmesan

  • 400 g. pasta
  • 400 g. rökt sidfläsk
  • 1 st. gul lök
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • 1 st. spetspaprika
  • 2 dl. grädde
  • Saften från 1/2 citronsaft
  • 2 tsk. dijonsenap
  • 2 msk. viltfond
  • 1/2 msk. timjan
  • 1 dl. parmesanost
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
Skriv ut receptet