×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Pickla Ofiltrerad Pils från Nynäshamns Ångbryggeri

Pickla Ofiltrerad Pils från Nynäshamns Ångbryggeri är trevlig öl av stilen pilsner.

Om ölen

Producent: Nynäshamns Ångbryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 4,8%.
Flaskans bäst före: Antecknades inte (provsmakas 7 april 2018).
Pris vid inköp: Oklart pris.
Serveringstemperatur: 5°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Pickla Ofiltrerad Pils från Nynäshamns Ångbryggeri är trevlig öl av stilen pilsner.

En Öl & Whiskymässa testade jag Pickla Ofiltrerad Pils från Nynäshamns Ångbryggeri. Det är ju inte första gången jag testar öl från Nynäshamns Ångbryggeri. Läs gärna mina recensioner om Pumpviken Påsköl,  Sotholmen Extra StoutMysingen MidvinterbrygdValsviken Vinterporter 2017Bötet Barley Wine 2016 samt Smörpundet Porter.

Om vi nu ska fokusera på Pickla Ofiltrerad Pils, så menar bryggeriet på sin hemsida att namnet Pickla, kommer från den lilla ön Sandskär som i folkmun kallas Pickla Hej! Bryggeriet har som tradition att namnge sina öler utefter närbelägna områden. Själva ölet är en underjäst opastöriserad pilsner med en rejäl dos av den tjeckiska humlen Saaz. Bryggeriet menar vidare att ölet bryggs på pilsner och karamellmalt från Bamberg mältzerei i sydöstra Tyskland. Denna öl ska enligt bryggeriet börja säljas den 3 oktober 2018. Vad tycker jag då egentligen?

Utseende

Oklar gul färg med gräddvit tunn skumkrona. Små fina bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Frisk doft av bröd, kryddor och honung. Trevlig enkel balanserad doft.

Smak

Frisk smak av bröd, kryddor och honung med behaglig beska. Beskan stannar var en bra stund i munnen. Kort och gott en god smak.

Betyg

Pickla Ofiltrerad Pils från Nynäshamns Ångbryggeri är trevlig välsmakande öl att dricka som sällskapsdryck eller husmanskost och grillad mat. Den har en frisk trevlig smak som passar att dricka en varm sommardag. En öl jag köper jag igen helt enkelt när den lanseras på Systembolaget.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *