×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Nynäshamns Valsviken Vinterporter 2017 – Hej mitt vinterland

Nynäshamns Valsviken Vinterporter 2017 - Hej mitt vinterland nu är jag här.

Om ölen

Producent: Nynäshamns Ångbryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Imperial Porter.
Styrka: 9,1%.
Flaskans bäst före: Juni 2022 (provsmakas 9 december 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 11802
Pris: 42,90 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C
Lagringsmöjlighet: Ett öl du kan lagra.

Nynäshamns Valsviken Vinterporter 2017 – Hej mitt vinterland nu är jag här.

Jag har tidigare testat deras Mysingen Midvinterbrygd och Sotholmen Extra Stout. Deras julöl var ingen dunderhit och stouten var ok. Hur är det då med Nynäshamns Valsviken Vinterporter 2017? Kommer det vara en ännu en öl som är sådär?

Utseende

Mörkröd på gränsen till svart färg med brun skumkrona som snabbt tunnas ut. Mycket små kompakta och fina bubblor när man vickar på glaset. Ser den julig ut? Ja kanske lite ändå, men det är inget som påverkar betyget.

Doft

Doft av torkad frukt, russin, kryddor, choklad och kaffe. Det finns en bitterhet i doften.

Smak

Smak av torkad frukt, russin, choklad, kryddor och kaffe med fin ihållande men ändå balanserad beska sammanbakat med en liten bitter kärvhet. Fyllig kraftfull och trevlig smak.

Betyg

Nynäshamns Valsviken Vinterporter 2017 är en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till efterrätt av choklad. Det är ingen öl jag dricker till julbordet. Jag tycker den är mycket god, och den bästa av de öler jag hittills testat från Nynäshamns Ångbryggeri. Ska köpa några flaskor att lagra innan de tar slut på Systembolaget. Jag kan inte låta bli att tänka på den kända jullåten Hej mitt vinterland när jag dricker den.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *