×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Mysingen Midvinterbrygd från Nynäshamns Ångbryggeri

Mysingen Midvinterbrygd från Nynäshamns Ångbryggeri.

Om ölen

Producent: Nynäshamns Ångbryggeri
Land:
Sverige
Ölstil: Old Ale
Styrka: 6%
Flaskans bäst före: Oktober 2018 (provsmakas 25 november 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 17732
Pris: 32,80 kr
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras

Är Mysingen Midvinterbrygd från Nynäshamns Ångbryggeri ölen som jag kommer dricka till jul?

Nynäshamn Ångbryggeri namnger sina öler efter platser i det omgivande kustbandet. Mysingen är en fjärd som gränsar till Nynäshamn i Stockholms södra skärgård. Jag har tidigare testat bryggeriets stout och den var på det stora hela en okej stout, även om jag saknade det där lilla extra som åtminstone jag vill ha i en stout. Frågan jag ställer mig är om det istället är deras julöl kan ge mig det där lilla extra?

Utseende

Mörkröd oklar färg med beige skumkrona. Mycket små fina bubblor när man vickar på glaset. Ser den julig ut? Ja det kan jag tycka men det är inget som påverkar slutbetyget.

Doft

Frisk brödig doft med inslag av kryddor som kummin och timjan samt honung, lakrits, russin och torkad frukt.

Smak

Snäll bitter smak av nötter, torkad frukt, kryddor och lakrits. Doften är bättre än smaken. Smaken är rund och lite mjäkig. Snäll och lite intetsägande. Ungefär som att bryggeriet inte riktigt vågade ta ut svängarna. Nja.

Betyg

Mysingen Midvinterbrygd är ingen öl jag köper igen. Jag tror ölet kan passa till en kraftig chokladefterrätt, eller en fruktkaka. Att dricka den som sällskapsöl eller till julmaten är åtminstone inget jag vill göra tyvärr. Tur jag delade den med min mor, så jag kan gå vidare att testa en annan öl.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *