×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Nynäshamns Smörpundet Porter är rökt tobak på flaska

Nynäshamns Smörpundet Porter är rökt tobak på flaska. Kan det vara gott?

Om ölen

Producent: Nynäshamns Ångbryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Porter.
Styrka: 5,9%.
Flaskans bäst före: Januari 2021 (provsmakas 5 mars 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 11234.
Pris vid inköp: 27,60 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Nynäshamns Smörpundet Porter är rökt tobak på flaska. Kan det vara gott?

Öl från Nynäshamns Ångbryggeri är ingen nyhet här på Ölbloggen. Jag har tidigare testat Sotholmen Extra Stout, Mysingen Midvinterbrygd, Valsviken Vinterporter 2017 samt Bötet Barley Wine 2016. Idag traskar vi vidare för att testa Nynäshamns Smörpundet Porter. Vad tycker jag om denna porter egentligen?

Utseende

Svart färg med brun skumkrona. Små fina bubblor när man vickar på glaset. Den ser inbjudande ut.

Doft

Doft av mörkt bröd, farinsocker, choklad, kaffe, rökt tobak och torkad frukt. Trevlig lite rökig angenäm doft.

Smak

Fyllig bränd smak av choklad, kaffe, rökt tobak, mörkt bröd, och farinsocker. Smaken av tobak är inget som faller mig helt i smaken, men samtidigt så blir den på något underligt sätt lite förförisk också. Jag tycker ändå på det stora hela att doften är bättre och där gör sig den rökiga tobaken bättre.

Betyg

Nynäshamn Smörpundet Porter är i grunden en trevlig öl, men jag är kluven till smaknyansen av rökt tobak. Jag vill trolla bort den lika mycket som den på något vis är förförisk på samma gång. Jag tror denna porter mår bra av att få lagra till sig och då gissar jag att den rökiga tobakssmaken kan lugna ner sig något. Den rökta tobakssmaken kan däremot vara något som just du uppskattar, så jag tycker verkligen det är en porter som du ska köpa om du har möjlighet. Denna porter dricker du som sällskapsdryck eller till efterrätter av choklad. Jag kan tänka mig att den kan passa bra att ha som ingrediens till en lyxig porterstek. Eller varför inte dricka den till?

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *