×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Åbro Lejon från Åbro Bryggeri köper jag inte igen

Åbro Lejon från Åbro Bryggeri köper jag inte igen. Jag tycker Åbro smakar krut.

Om ölen

Producent: Åbro Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 5,9%.
Flaskans bäst före: September 2020 (provsmakas 21 maj 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 1444.
Pris vid inköp: 10,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Åbro Lejon från Åbro Bryggeri köper jag inte igen. Jag tycker Åbro smakar krut.

Åbro är inget bryggeri som inte imponerar något större på mig. Spana gärna in mina tidigare recensioner som du hittar här. Jag tycker Åbro har en känsla av krut i många av deras öler. Vet inte varför jag upplever det så, men ja… så är det. Jag kan tycka det är lite så även med Åbro Lejon.

Utseende

Något oklar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd och ton av honung. Men tycker mig även finna en citruston. Det är en enkel doft som möter näsan

Smak

Maltig smak av knäckebröd, ton av honung och citrus med markerad beska med besk eftersmak. Men tycker även det finns en lite metallisk ton i smaken och jag kan även uppleva ton av alkohol. Jag kan inte låta bli det, men Åbro tycker jag har en krutaktig karaktär över sina öler och som jag redan nämnt. Det är så även här upplever jag och det är ingen smaknyans som jag gillar. Den kan även förekomma i doften.

Betyg

Åbro Leijon är ingen katastroföl, men heller inget underverk. Jag kan förstå de som gillar den. Man kan se den som en gräsklipparöl. Till mat tänker jag mig husmanskost, kallskuret, smörgåstårta eller hamburgare passar. Men köper jag den igen? Det lär inte hända.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *