×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Guldkällan från Spendrups Bryggeri är prisvärd öl

Guldkällan från Spendrups Bryggeri är prisvärd öl som smakar bra för det man får i burken.

Om ölen

Producent: Spendrups Bryggeri AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Internartionell stil.
Styrka: 4,8%.
Burkens bäst före: Juni 2022 (provsmakas 13 augusti 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 1472.
Pris vid inköp: 8,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Guldkällan från Spendrups Bryggeri är prisvärd öl som smakar bra för det man får i burken.

Jag har sedan starten av Ölbloggen testat ett gäng öl från Spendrups Bryggeri. Du hittar alla recensioner här. Det händer då och då att mina läsare vill att jag ska testa specifika öl, eller rekommenderar öl som de tycker om och som jag borde testa. Alltså jag brukar inte riktigt skriva om det när så är fallet, men tänkte faktiskt ändå nämna att denna ölrecension är just ett sådant tips från er. Jag tycker det är riktigt roligt när ni skickar önskemål eller ger tips. Guldkällan från Spendrups Bryggeri är just ett sådant exempel på bra tips tycker jag. Här har ni en riktigt prisvärd öl enligt mig.

Utseende

Klar gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig frisk doft av ljust bröd, liten ton av citrus och ton av honung. Det är en enkel men balanserad doft.

Smak

Maltig smak av ljust bröd, lite citrus och svag ton av honung. Beskan är markerad med eftersmak av ljust bröd och lite citrus. Men det är även en svag metallisk ton i smakbilden.

Betyg

Guldkällan från Spendrups Bryggeri passar att dricka som sällskapsdryck, eller efter att du klippt gräsmattan. Till mat så tänker jag att den passar till det mesta. Alltså det är en neutral öl men den smak som finns går inte riktigt att klaga på heller. Alltså denna ölen förändrar inte världen på något vis, men den smak som finns är bra för det pris som den betingar. Köper jag den igen? Det är faktiskt inte otänkbart mest baserat på priset. Det är en förhållandevis bra smak för ett lågt pris. Prisvärd öl helt enkelt. Du ska bara inte förvänta dig några komplexa smaker likt en imperial stout.

3,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *