×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Brokholmen Östersjön Export

Brokholmen Östersjön Export - När du vill ha en vanlig jäkla lager.

Om ölen

Producent: Sundance Wines.
Land:
Sverige.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 5%.
Flaskans bäst före: Oktober 2022 (provsmakas 4 mars 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 1294.
Pris vid inköp: 17 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Brokholmen Östersjön Export – När du vill ha en vanlig jäkla lager.

En vanlig jäkla lager? Ja det är vad Brokholmen Östersjön Export faktiskt är. Vill jag ha en sådan öl, ja då kan faktiskt denna hamna i varukorgen. Det är alltid trevligt att dricka tunga stouts, syrliga öler eller belgiska quadrupels. Men det finns faktiskt plats för en vanlig jäkla lager också.

Utseende

Brokholmen Östersjön Export har en klar gyllengul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, citruston och svag ton av vad jag uppfattar är honung. Men tycker även det är en kryddig ton över doftbilden.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, citrus samt ton som jag uppfattar är honung. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Men precis som med doften så upplever jag en kryddig ton.

Betyg

Brokholmen Östersjön Export är faktiskt en helt okej öl att dricka som sällskapsdryck eller till all sorts mat. Alltså den kan nog funka på större bjudningar, då jag tror den kan uppskattas av många. Men köper jag den igen? Ja kanske det ändå. Om jag vill ha en helt vanlig jäkla lager utan några större krusiduller. Men jag skulle inte specialbeställa den. Jag plockar en flaska om den står framför mig på butikshyllan.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *