×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Libawrap med entrecôte, hummus och chimichurri

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 st. libawrap

Libawrap

  • 2 st. bitar entrecôte (300-350 g. per bit)
  • 4 st. libabröd
  • 1 st. röd paprika
  • 65 g. machesallad (1 påse)
  • Oliver efter smak
  • Körsbärstomater efter smak
  • Riven parmesanost efter smak
  • 50 g. pinjenötter
  • Olja och smör till stekning

Chimichurri

  • 2+1/2 dl. finhackad persilja.
  • 1 dl. olivolja
  • 1/2 dl. citronjuice
  • 1/2 st. liten finhackad rödlök
  • 1 st. finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk. chiliflakes
  • Salt efter smak

Hummus

Libawrap med entrecôte, hummus och chimichurri samt goda tillbehör.

Libawrap med entrecôte, hummus och chimichurri samt goda tillbehör.

Inledning

När jag gjorde min libawrap, så grillade jag min entrecôte. Jag lät min Kamado Joe komma upp i riktigt hög temperatur. Sen grillade jag köttet 2 minuter på vardera sida. Då fick jag ett kött som grillades medium rare. Men i detta receptet utgår jag från att du steker köttet i en stekpanna. Vilken stekgrad du väljer är upp till dig. Jag har en lista på temperaturer för kött, fågel och fisk som du hittar här.

Alltså jag tycker du faktiskt ska göra din egna hummus. Det blir så mycket godare tycker jag. Jag länkar till receptet i min ingrediensförteckning. Men vill du ända köpa färdig från butiken, så gör du det helt enkelt.

Så här gör du din chimichurri

  1. Finhacka persiljan och lägg i en bunke.
  2. Därefter finhackar du en vitlöksklyfta och en halv rödlök som du lägger tillsammans med persiljan.
  3. Tillsätt olivolja, citronsaft och chiliflakes.
  4. Blanda och smaka av med salt.

Så här gör du libawrap med entrecôte, hummus och chimichurri

  1. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Rör om kontinuerligt, eftersom du vill få en fin rostad färg utan att de blir brända. Häll upp i en skål när pinjenötterna rostats klart.
  2. Skölj salladen och skaka av allt vatten.
  3. Skär paprikan i mindre bitar. Dela tomaterna i tre delar och oliverna delar du på hälften. Hur mycket tomater och oliver du väljer är upp till dig.
  4. Salta och peppra dina skivor av entrecôte på båda sidorna.
  5. Värm på en stekpanna på hög temperatur. Tillsätt sedan olja och smör. När smöret tystnad så lägger du i köttet och steker på båda sidor tills du fått en fin stekyta. Du väljer den stekgrad som du föredrar.
  6. När din entrecôte stekt klart, så låter du köttet få vila i 3-5 minuter. Därefter skär du upp köttet i skivor om någon cm.
  7. Lägg libabröd på tallrikar.
  8. Fördela ett rejält lager av hummus på varje libabröd. Därefter lägger du på machesallad, tomat, paprika och oliver.
  9. Därefter fördelar du ut köttet i ett jämt lager. Avsluta med att lägga på chimichurri, rostade pinjenötter och riven parmesan.
  10. Vik underdelen av brödet så det läggs lite ovanpå och som kommer förhindra innehållet att trilla ut. Sedan viker du vänster och höger sida så du formar libabrödet som en rulle. Servera och ät!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *