Ingredienser
4 portioner
Libapizza med räkor, löjrom och sparris
- 4 st. libabröd
- 12 st. gröna sparrisar
- 4 rejäla msk. crème fraiche (1 msk. per libapizza)
- 150 g. löjrom eller stenbitsrom
- 150-200 g. skalade räkor
- 1 st. rödlök
- Zest från 1 st. citron
- 2 msk. finhackad gräslök
- 2 msk. finhackad dill
- Salt efter smak
- Svartpeppar efter smak
Libapizza med räkor, löjrom, rödlök och sparris är lättlagad och smakfull pizza. Toppa även med citronzest, gräslök och dill.

Så här gör du libapizza med räkor, löjrom, rödlök och sparris
Libapizza med räkor, löjrom, rödlök och sparris är ett recept på superenkel pizza som du gör på under 30 minuter. Här har du variant på pizza med libabröd som pizzabotten. Enkelt och gott helt enkelt.
- Ställ ugnen på 225 grader.
- Stek sparrisen i smör på medelhög värme i ca. 8 minuter. Du vill ha kvar ett ”bit”, men samtidigt få en fin stekyta på din sparris.
- Lägg libabröden på en ugnsfast plåt med bakplåtspapper.
- Smeta ut crème fraiche så det täcker libabröden. Du behöver inte gå ut till kanten, utan kan spara någon centimeter.
- Krydda lite lätt med flingsalt och svartpeppar.
- Finhacka rödlök och fördela över pizzorna.
- Ställ in libapizzorna i ugnen på 225 grader i ca. 4-5 minuter. Beroende på ugnens storlek och funktion, så kan du behöva tillaga pizzorna i omgångar.
- När din libapizzor är klara i ugnen, så garnerar du med din smörstekta sparris, räkor och klickar av löjrom. Fördela finhackad gräslök och dill. Avsluta med att riva över zest från citron och något extra drag med pepparkvarnen.
Serveringsförslag till libapizza med räkor, löjrom, rödlök och sparris
Jag tänker du ska servera en ljusare öl som pilsner och lager. I mina förslag finns även en belgisk öl och ett alkoholfritt alternativ.