Kycklingköttbullar fylld med pesto i tomatsås är lättlagad middag för hela familjen.

Så här gör du kycklingköttbullar fylld med pesto i tomatsås

  1. Blanda pest med salt, svartpeppar och ägg i en bunke. Tillsätt sedan kycklingfärsen och blanda ihop ordentligt.
  2. Forma kycklingfärsen till köttbullar. Fukta gärna händerna så formar du bollarna enklare. Kycklingköttbullarna behöver inte vara perfekt runda, då det bidrar till en handgjord och mer rustik känsla.
  3. Stek kycklingköttbullarna i matolja tills de börjar få lite stekyta runt om.
  4. Finhacka chili och vitlök och lägg i stekpannan och stek på i någon minut tillsammans med köttbullarna.
  5. Tillsätt sedan krossade tomater och basilika. Låt sjuda på svag värme i 5-10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera kycklingköttbullar fylld med pesto i tomatsås tillsammans med nykokt pasta. Riv gärna över lite parmesanost innan servering.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Kycklingköttbullar fylld med pesto

  • 400 g. kycklingfärs
  • 3 msk. pesto
  • 1 st. ägg
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. svartpeppar
  • Matolja till stekning

Tomatsås

  • 400 g. krossade eller passerade tomater
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • 1 st. röd chili
  • 1/2 msk. torkad basilika
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
Skriv ut receptet