×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Klassisk pasta carbonara

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Klassisk pasta carbonara

  • 400 g. pasta
  • 2½ hg. sidfläsk
  • 1 st. vitlöksklyfta
  • 4 st. hela ägg & 1st. äggula
  • 50 g. riven parmesanost
  • Salt
  • Svartpeppar

Klassisk pasta carbonara innehåller ingen grädde. Jag och mina italienska vänner lovar att det blir gott ändå!

Klassisk pasta carbonara

Så här gör du klassisk pasta carbonara

  1. Blanda ägg med ost, svartpeppar och en nypa salt. En klassisk pasta carbonara får gärna ha lite extra pepparsmak, men var återhållsam med saltet då parmesanosten har god sälta i sig självt.
  2. Koka upp rikligt med saltat vatten. Koka pastan enligt förpackningens instruktioner. Pastan ska serveras aldente och ha ett tuggmotstånd.
  3. Medan pastan kokar så tärnar du upp sidfläsket och steker i olivolja tillsammans med en vitlöksklyfta. Stek tills sidfläsket får en fin stekyta.
  4. När pastan kokat klart så sparar du 1 dl. av pastavattnet.
  5. Blanda pastan med äggblandningen, pastavattnet och det stekta sidfläsket.
  6. Servera direkt på tallrik. Avsluta med att riva över parmesanost samt ringla på en god olivolja.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *