Ingredienser
4 portioner
Kebabsås
- 2+1/2 dl. majonnäs
- 1+1/2 dl. yoghurt
- 1 tsk. lökpulver
- 1/2 tsk ingefärapulver
- 2 tsk. rökt paprikapulver
- 2 tsk. chilipulver
- 1/2 krm. fint mortlad lagerblad
- 1/2 tsk. spiskummin
- 1/2 krm. fint mortlad torkad rosmarin
- 2 msk. Fanta (ja du läser rätt)
- Salt
- Svartpeppar
Kebabsås – Recept på mild sås till kebab och grillat kött. En sås som du kommer göra många gånger.
Så här gör du kebabsås – recept på mild sås
- Mortla torkad lagerblad samt rosmarin fint, så du får ca. ett kryddmått.
- Lägg den mortlade lagerbladet och rosmarinen i en bunke och tillsätt lökpulver, ingefärapulver, chilipulver och spiskummin. Blanda kryddorna ordentligt.
- Tillsätt majonnäs och yoghurt och blanda ihop ordentligt så majonnäsen, yoghurten och kryddorna blandas helt.
- Avsluta med att tillsätta Fanta. Rör om igen och smaka av med salt och svartpeppar.
Denna kebabsås är en mild variant. Vill du ha den kryddstarkare så har du i mer chili. Det skulle även passa bra att ha i en tesked sambal oelek för ytterligare hetta. Fantan då? Kan det verkligen passa bra i en kebabsås? Prova är det enda jag har att säga. Jag kan lova att du kommer göra om denna såsen många gånger.
Prova gärna kebabsåsen till mitt recept på kebabrulle på kyckling.