×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Kebabsås – Recept på mild sås till kebab och grillat kött

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Kebabsås

  • 2+1/2 dl. majonnäs
  • 1+1/2 dl. yoghurt
  • 1 tsk. lökpulver
  • 1/2 tsk ingefärapulver
  • 2 tsk. rökt paprikapulver
  • 2 tsk. chilipulver
  • 1/2 krm. fint mortlad lagerblad
  • 1/2 tsk. spiskummin
  • 1/2 krm. fint mortlad torkad rosmarin
  • 2 msk. Fanta (ja du läser rätt)
  • Salt
  • Svartpeppar

Kebabsås – Recept på mild sås till kebab och grillat kött. En sås som du kommer göra många gånger.

Kebabsås - Recept på mild sås till kebab och grillat kött.

Så här gör du kebabsås – recept på mild sås

  1. Mortla torkad lagerblad samt rosmarin fint, så du får ca. ett kryddmått.
  2. Lägg den mortlade lagerbladet och rosmarinen i en bunke och tillsätt lökpulver, ingefärapulver, chilipulver och spiskummin. Blanda kryddorna ordentligt.
  3. Tillsätt majonnäs och yoghurt och blanda ihop ordentligt så majonnäsen, yoghurten och kryddorna blandas helt.
  4. Avsluta med att tillsätta Fanta. Rör om igen och smaka av med salt och svartpeppar.

Denna kebabsås är en mild variant. Vill du ha den kryddstarkare så har du i mer chili. Det skulle även passa bra att ha i en tesked sambal oelek för ytterligare hetta. Fantan då? Kan det verkligen passa bra i en kebabsås? Prova är det enda jag har att säga. Jag kan lova att du kommer göra om denna såsen många gånger.

Prova gärna kebabsåsen till mitt recept på kebabrulle på kyckling.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *