Ingredienser
4 portioner
Kebabrulle på kyckling
- 600 g. kycklinglårfilé
- 1/2 tsk vitlökspulver
- 2 tsk. spiskummin
- 2 tsk. rökt paprikapulver
- 1-2 msk. sambal oelek
- Salt
- Svartpeppar
Kebabsås (mild)
- 2+1/2 dl. majonnäs
- 1+1/2 dl. yoghurt
- 1 tsk. lökpulver
- 1/2 tsk ingefärapulver
- 2 tsk. rökt paprikapulver
- 2 tsk. chilipulver
- 1/2 krm. fint mortlad lagerblad
- 1/2 tsk. spiskummin
- 1/2 krm. fint mortlad torkad rosmarin
- 2 msk. Fanta (ja du läser rätt)
- Salt
- Svartpeppar
Tillbehör
- 4 st. större tunnbröd eller liba bröd.
- 65 g. blandsallad
- 1-2 st. tomater
- 1 st. rödlök
- 1 st. röd paprika
- 1 st. gurka
Kebabrulle på kyckling och god kebabsås är något som faktiskt all kan tillaga. När gjorde du din egna kebabrulle senast?
Så här gör du kebabrulle på kyckling och god kebabsås
Kebabsås
- Mortla torkad lagerblad samt rosmarin fint, så du får ca. ett kryddmått.
- Lägg den mortlade lagerbladet och rosmarinen i en bunke och tillsätt lökpulver, ingefärapulver, chilipulver och spiskummin. Blanda kryddorna ordentligt.
- Tillsätt majonnäs och yoghurt och blanda ihop ordentligt så majonnäsen, yoghurten och kryddorna blandas helt.
- Avsluta med att tillsätta Fanta. Rör om igen och smaka av med salt och svartpeppar.
Kycklingkebab
- Krydda kycklinglårfiléerna med salt, peppar, vitlökspulver, spiskummin, paprikapulver och sambal oelek på båda sidorna.
- Stek kycklinglårfiléerna i olja på medelhög värme, så de får fin stekyta på vardera sida. Stek dem klara i stekpannan.
Tillbehör
- Skölj blandsalladen.
- Skär upp 1 eller 2 tomater i tunna skivor.
- Skär rödlöken i tunna strimlor.
- Skär den röda paprikan i fina tärningar. Mängden paprika avgör du själv.
- Skär gurkan i fina tärningar.Mängden gurka avgör du själv.
Montering av kebabrulle
- Lägg folie som är lika stort som tunnbrödet på en plan yta.
- Placera tunnbrödet ovanpå folien och lägg ett lager i mitten som en sträng med gurka, tomat, lök och sallad.
- Häll över den goda kebabsåsen.
- Strimla kycklingen och lägg ovanpå.
- Vik underdelen av brödet så det läggs lite ovanpå och som kommer förhindra såsen att rinna ut. Rulla sedan varsamt ihop den med lite press till en rulle. Använd sedan foilen till att täcka om rullen och pressa varsamt ihop den ytterligare. Foilen ska göra så kebabrullen håller ihop och håller sig fast.
Klar att äta
Ät din kebabrulle på kyckling och god kebabsås precis som den är. Kebabsåsen är en mild variant. Vill du ha den kryddstarkare så har du i mer chili. Vill du ha ännu mera hetta i din kebabrulle, så lägger du i lite sambal oelek. I den kebabrulle som jag gjorde själv, så hade jag i ett lager av ost. Osten är såklart valfritt, men är enligt mig väldigt gott tillbehör att ha i.
Sen var det ju det där med Fanta i en kebabsås. Kan det verkligen vara gott? PROVA!