×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Hemgjorda crostini – recept på knaprigt bröd

Ingredienser

kniv-gaffel-skedHemgjorda crostini

  • 1 st. baguette på ca. 25 cm i längd
  • 2-4 msk. olivolja
  • 1-2 st. nypor flingsalt

Hemgjorda crostini – recept på knaprigt bröd. Servera till exempelvis dippsås och tomatröra.

Hemgjorda crostini - recept på knaprigt bröd. Servera till exempelvis dippsås och tomatröra.

Inledning

Brukar du köpa crostini från affären? Det kan du såklart göra, men prova gärna att göra dem själv. I detta receptet smaksätter jag baguetten med olivolja och flingsalt. Du kan se det som ett grundrecept. Men du kan exempelvis också ha på lite vitlökspulver samt smaksätta med basilika, oregano, persilja och timjan. I detta receptet tog jag en baguette som var ca. 25cm lång. Det gav mig 23 st. brödbitar, när jag skar dem i cm-tjocka bitar. Jag tog här aldrig med ändbitarna av brödet. Serveradina hemgjorda crostini till exempelvis en dippsås eller varför inte ha på en tomatsalsa eller kanske hummus? Din egna pesto kan säkert också passa. Dessa passar har servera som välkomstsnack med valfritt tillbehör eller som en del av en buffé.

Så här gör du Hemgjorda crostini

  1. Skär baguetten i cm-tjocka bitar.
  2. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper ovanpå.
  3. Placera brödbitarna med lite avstånd emellan och häll över olivoljan jämt fördelat.
  4. Krydda brödbitarna med en nypa flingsalt eller två.
  5. Rosta bröden i mitten av ugnen på 225 grader i ca. 5-10 minuter, tills de fått en fin ljusbrun färg och blivit krispiga. Håll kontinuerlig koll, för de får inte brännas.
  6. Ta ut dina hemgjorda crostini när de är klara och låt dem få svalna på ett ugnsgaller.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *