Ingredienser
Tomatsalsa
- 3 st. tomater (ca. 300 g.)
- 1 st. mindre rödlök (ca. 75 g.)
- 6 msk. olivolja
- 1 msk. citronsaft
- 20 st. stora basilikablad
- 4 msk. finhackad persilja
- 1/2-1 st. röd chili (valfritt)
- Salt efter smak
- Svartpeppar efter smak
Tomatsalsa – Enkelt recept som passar till kött, fågel eller fisk. Vad använder du din salsa till?

Så här gör du tomatsalsa
- Börja med att skära tomaterna i mindre tärningar och lägger i en skål.
- Sedan finhackar du löken och lägg i samma skål som tomaterna.
- Därefter finhackar du persiljan samt basilikan och som du lägger i samma skål.
- Valfritt är att finhacka röd chili. Du väljer styrkan.
- Tillsätt olivolja och citronsaft och rör om.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
Serveringsförslag till tomatsalsa
Tomatsalsa passar att blanda med pasta och jag har ett recept på det som du hittar här. Men annars passar den väldigt bra till kött, fisk eller kyckling. Men du kan också ha salsan i din tacos eller lägga på en rostad macka. Alltså vill du dansa lite salsa, så går det också bra.