×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Falukorv med stuvad spenat och kokt potatis

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 st. portioner

Falukorv med stuvad spenat

  • 800 g. potatis
  • 400 g. bladspenat
  • 1 st. vitlöksklyfta
  • 2 dl. créme fraiche
  • 1 tsk. torkad timjan
  • 1 msk. citronsaft
  • Riven muskotnöt några få drag
  • 600 g. falukorv
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • Smör till stekning
  • Olja till stekning

Övriga tillbehör

  • Persilja

Falukorv med stuvad spenat och kokt potatis är lättlagad husmanskost.

Falukorv med stuvad spenat och kokt potatis är lättlagad husmanskost.

Inledning

Jag älskar husmanskost och här har du receptet på hur jag gör falukorv med stuvad spenat och kokt potatis. Jag toppar gärna med finhackad persilja

Du kan välja fryst spenat om du vill, men jag gillar att steka upp bladspenat. Det kan se väldigt mycket ut om du väljer färsk bladspenat, men du får tänka på att spenaten krymper rejält när den steks. Stek spenaten i omgångar och när den första omgången krympt så adderar du mer i stekpannan och så fortsätter du så tills all spenat får plats i stekpannan.

Detta är i min mening en lättlagad vardagsrätt och som samtidigt är god i sin enkelhet.

Så här gör du falukorv med stuvad spenat och kokt potatis

  1. Börja med att koka potatisen. Salta vatten och ha i potatisen och koka den enligt rekommenderad anvisning. Annars känner du med en sticka. Skala potatisen om du vill det.
  2. Under tiden som potatisen kokar, så värmer du på en stekpanna med olja och smör.
  3. Finhacka en vitlöksklyfta.
  4. Tillsätt vitlöken, citronsaft och så mycket spenat du får plats med i stekpannan. Addera även riven muskotnöt efter smak.
  5. Stek på medelhög värme tills spenaten börjat och krympa. Då har du i mer spenat och fortsätt addera spenaten tills allt får plats i stekpannan.
  6. När all spenat har krympt ordentligt så tillsätter du créme fraiche och rör om så den blir varm.
  7. Smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Värm på en annan stekpanna med olja och smör och stek på falukorven som du skärt i cm-tjocka skivor. Stek på båda sidor tills den färg som du önskar.
  9. När potatisen kokat klart så häller du av vattnet och det är dags att servera på tallrikar.

Servera gräddstuvad vitkål med stekt falukorv och kokt potatis

Lägg potatisar på 4 tallrikar. Sedan har du på falukorvar och därefter den stuvade spenaten. Drag gärna några extra drag med pepparkvarnen och avsluta med att toppa med finhackad persilja.

Serveringsförslag på öl

Då jag har en ölblogg, så vill jag ge dig förslag på öl att dricka till. Jag listar förslagen i ingen speciell ordning.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *