Ingredienser
4 portioner
Fläskkotlett med champinjonsås
- 4 st. fläskkotletter
- 800 g. potatis
- 300 g. champinjoner
- 400 g. haricots verts
- 5 dl. grädde
- 1 msk. kinesisk soja
- Salt
- Svartpeppar
- Matolja och smör till stekning
Övrigt
- Garnera gärna med persilja
Fläskkotlett med champinjonsås på stekhäll är mumsig husmanskost!

Så här gör du fläskkotlett med champinjonsås
- Ta fram en mandolin och hyvla potatisen med hjälp av den, så du får potatis som ser ut som chips.
- Gå i med potatisen i en bunke med vatten och låt stå i minst 10 minuter så stärkelsen från potatisen släpper.
- Skär champinjonerna i tunna bitar.
- Gå i med olja på stekhällen.
- Häll av vattnet från potatisen och torka av den och gå sedan i med potatisen och stek på tills den börjar nästan bli klar.
- Salta och peppra potatisen och gå i med en klick smör. Stek på tills potatisen är färdig.
- För potatisen åt ytterkanten av stekhällen och stek på haricots verts i olja och smör. Salta och peppra efter smak.
- När din haricots verts stekt klart för du den mot kanten av stekhällen.
- Gå i med en ny klick med smör och sedan champinjonerna. Salta och peppra. Stek på tills champinjonerna fått fin färg.
- Gå sedan i med grädde och soja. Stek på tills grädden tjocknat till den konsistens som du föredrar. Smaka av med eventuellt mer peppar och salt.
Servera fläskkotlett med champinjonsås
Lägg en fläskkotlett på tallriken. Sedan lägger du den stekta potatisen, haricots verts på valfritt ställe av talriken. Avsluta med att ha på champinjonsåsen och garnera gärna med persilja.
