×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Oppigårds Pilsner från Oppigårds Bryggeri

Oppigårds Pilsner från Oppigårds Bryggeri är välsmakande pilsner. Denna dricker du som sällskapsdryck eller till all sorts mat.

Om ölen

Producent: Oppigårds Bryggeri AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 4,7%.
Bäst före: Maj 2024 (provsmakas 17 juni 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 1136.
Pris vid inköp: 17,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Oppigårds Pilsner från Oppigårds Bryggeri är välsmakande pilsner.

Om ni läst mina tidigare recensioner från Oppigårds Bryggeri, vet ni att jag tycker bryggeriet håller en hög lägstanivå. Jag är inte förvånad över att Oppigårds Pilsner också håller en hög nivå. Alltså den är som rubriken antyder en välsmakande öl.

Ölen är framställt med barkemalt. Det är en gammal kornsort som länge ansågs vara den bästa bland tyska bryggare av vad jag förstått det. Idag verkar den ha fallit lite i glömska och det är roligt när bryggerier som Oppigårds tar sig an att producera öl med ingredienser som användes mer förr i tiden.

Utseende

Oppigårds Pilsner har en något oklar gyllengul färg med äggskalsfärgad skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, en kryddighet samt en slags citruskaraktär. Alltså det är en enkel men ändå trevlig och balanserad doft.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, kryddighet, gräsighet och lite citruskaraktär. Det finns en beska som är relativt markerad, men som absolut inte tar över heller. Eftersmaken är av de smaker som jag nämner i smakbilden. Men det finns också en liten sötma med en slags svag honungskaraktär vill åtminstone jag uppleva. 

Betyg

Oppigårds Pilsner är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till all sorts mat tänker jag. Husmanskost i synnerhet. Den är både alldaglig och mångsidig på samma gång. Men köper jag den igen? Alltså det kan jag göra. Eftersom det smakar bra.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *