Varma tunnbrödsrullar med smak av Italien är gott tilltugg på lördagskvällen.

Så här gör du varma tunnbrödsrullar med smak av Italien

  1. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de får en rostad färg utan att bli brända. När de är klara så lägger du dem i en skål.
  2. Finhacka lök, vitlök och chili och stek dem i olivolja tillsammans med spenaten och riven muskotnät. Stek tills löken är glansig och spenaten krympt något. Lägg i en skål och låt svalna helt.
  3. När din stekta lök- och spenatbladning har fått svalna helt, så tillsätter du ricotta, parmesanost, citronzest samt citronsaft och blandar runt.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar. Avsluta sedan med att lägga i dina rostade pinjenötter och blanda.
  5. Fördela röran på 8 st. tunnbröd. Jag la röran på ena kanten av tunnbrödet och rullade ihop dem.
  6. Lägg dina tunnbrödsrullar med skarven nedåt på en ugnsfast form med bakplåtspapper under.
  7. Tillaga i mitten av ugnen på 225 grader i ca. 10 minuter tills dina tunnbrödsrullar fått fin färg.

Serveringsförslag till varma tunnbrödsrullar

Servera dina varma tunnbrödsrullar med smak av Italien på lördagskvällen när du är lite småhungrig, men inte vill äta en hel middag. Servera dom tillsammans med ett glas rött eller en pilsner som exempelvis Stigbergets Pilsner och Wisby Pils. Ja just det, vill du servera dessa någon annan tidpunkt än på lördagskvällen, så går det bra också. Ett annat serveringsförslag är att skära dem i snittar och servera som välkomsttilltugg. Dessa tunnbrödsrullar är helt vegetariska, men vill du få in något trevligt kött i rullen, så passar lufttorkad skinka bra, eller kanske någon kryddig salami?

För detat recept valde jag tunnbröd från Polarbröd (inte sponsrad om någon undrar), men har du något annat favorit tunnbröd, så väljer du såklart det.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked8 st tunnbrödsrullar

Varma tunnbrödsrullar

  • 8 st. mjuka tunnbröd
  • 65 g. babyspenar
  • 40 g. pinjenötter
  • 250 g. ricotta
  • 2 dl. riven parmesanost
  • 1 st. gul lök
  • 1 st. vitlökslyfta
  • 1/2 st. röd chili
  • Zest från en citron
  • Saften från en 1/2 citron
  • 1/4 riven muskotnöt
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
Skriv ut receptet