×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Utbankad panerad fläskytterfilé med trattkantarellsås och haricots verts

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Utbankad panerad fläskytterfilé

  • 1 kg. fläskytterfilé
  • 1 påse panko ströbröd
  • 3-4 st. ägg
  • Mjöl
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • Smör till stekning
  • Rapsolja till stekning

Trattkantarellsås

  • 300 g. trattkantareller
  • 4 dl. grädde
  • 1 dl. mjölk
  • 3 msk smör
  • 1 msk. timjan
  • 2 msk. viltbuljong
  • 1 st. schalottenlök
  • 1/2 tsk. honung
  • 1 msk. smör
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • Ev. redning

Haricots verts

  • 200 g. haricoverts
  • 1 msk. smör
  • Salt efter smak

Utbankad panerad fläskytterfilé med trattkantarellsås och haricots verts är välsmakande helgmiddag. Servera gärna med nykokt potatis.

Utbankad panerad fläskytterfilé med trattkantarellsås och haricots verts är välsmakande helgmiddag. Servera gärna med nykokt potatis.

Så här gör du utbankad panerad fläskytterfilé med trattkantarellsås och haricots verts

Tillagning av panerad fläskytterfilé

  1. Skär upp fläskytterfilén i ca. 3 cm tjocka bitar.
  2. Lägg fläskytterfilén ståendes på en stabil yta och lägg en bit plastfolie ovanpå. Ta fram din kötthammare och banka ut fläskytterfilén tills den blir ca. ½ cm tjock. Det går att använda en kastrull men det är enklast med kötthammare.
  3. Ta fram tre tallrikar och lägg panko ströbröd, mjöl och uppvispat ägg på respektive tallrik.
  4. Lägg fläskytterfilén på båda sidor i mjölet. Skaka av så mycket som möjligt av mjölet innan du lägger fläskytterfilén i det uppvispade ägget. Låt det som är överblivet av ägget att få rinna av från fläskytterfilén innan du täcker den i panko ströbröd på båda sidor.
  5. Krydda fläskytterfilén med salt och svartpeppar på båda sidor och stek på medelhög värme i olja och smör i ca. 3 minuter på vardera sida.

Tillagning av trattkantarellsås

  1. Använder du torkade trattkantareller så lägger du dem först i blöt i en timma. Är de färska så borstar du av ev. smuts med en liten borste. Skär trattkantarellerna grovt med en kniv.
  2. Finhacka schalottenlök.
  3. Stek dina trattkantareller tillsammans med schalottenlöken i smör i några minuter så svampen får en fin stekyta.
  4. Tillsätt grädde, mjölk, viltbuljong, honung och timjan. Låt sjuda 6-8 minuter. Upplevs din trattkantarellsås som lite lös, så reder du av den med lite maizenaredning.
  5. Smaka av din sås med salt och svartpeppar.
  6. Runda av med en klick smör innan servering.

Tillagning av haricots verts

  1. Sätt på en kastrull med lättsaltat vatten och låt vattnet koka upp.
  2. Tillsätt haricots verts och låt koka i 3-4 minuter.
  3. Häll av vattnet när de kokat klart och blanda runt i lite smör.

Servering

Servera utbankad panerad fläskytterfilé med trattkantarellsås och haricots verts tillsammans med nykokt potatis. Ett gott potatismos kan också passa bra. Jag tycker det är en god helgmiddag, men vill du tillaga den en vanlig vardag, så tänker jag inte hindra dig. Om du inte ska servera din utbankade fläskfilé omgående (exempelvis du har koktid kvar på potatisen), så kan du faktiskt varmhålla dem i ugn på 100 grader.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *