Ugnsomelett med bacon, spetspaprika, lök, gräslök och parmesan är lättlagad middag på 30 minuter.

Så här gör du ugnsomelett med bacon, spetspaprika, lök, gräslök och parmesan

  1. Skär baconet i 2cm tjocka strimlor.
  2. Gröp ur innandömet och skär spetspaprikan i mindre bitar.
  3. Skala löken och skär i tunna strimlor.
  4. Stek bacon, spetspaprika och lök i lite smör i några minuter. Du vill att baconet ska steka klart och att löken fått lite stekyta på sig.
  5. Blanda ägg, grädde, gräslök, parmesan, salt och malen svartpeppar  i en bunke.
  6. Smörj in en ugnsform med lite matolja.
  7. Lägg i äggblandningen i ugnsformen och fördela ut det stekta baconet, spetspaprikan och löken jämt.
  8. Ställ in din ugnsomelett i mitten av ugnen på 200 grader i 20-25 minuter.

Servera ugnsomelett med bacon, spetspaprika, lök, gräslök och parmesan tillsammans med en trevlig sallad. En blandsallad är aldrig fel och ringla gärna över lite olivolja och balsamico vinäger så lyfter du salladen. Detta är lättlagad middag på ca. 30 minuter.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked 4 portioner

Ugnsomelett med bacon, spetspaprika, lök, gräslök och parmesan

  • 8 st. ägg
  • 140 g. bacon
  • 1 st. röd spetspaprika (vanlig paprika går bra också)
  • 1 st. gul lök
  • 1 dl. grädde
  • 2 msk. gräslök
  • 1 dl. riven parmesanost
  • 1 tsk. salt
  • 20 drag med svartpepparkvarnen
  • 1 msk. smör till stekning
  • 1 msk. matolja att smörja ugnsformen
Skriv ut receptet