×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Torskrygg med äggsås på hummerfond

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Torskrygg

  • 4 st. bitar torskrygg
  • Salt efter smak

Äggsås

  • 3 msk. hummerfond
  • 2 dl. grädde
  • 3 dl. mjölk
  • 2 st. ägg
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • 1 msk. smör
  • Redning

Övrigt

  • 800 g. potatis
  • 1 st. citron

Torskrygg med äggsås på hummerfond är välsmakande middag.

Torskrygg med äggsås på hummerfond är välsmakande middag.

Så här gör du torskrygg med äggsås

  1. Ställ ugnen på 150 grader.
  2. Rengör potatisen från eventuell jord och skala den om du vill.
  3. Lägg potatisen i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker potatisen. Tillsätt ca. 2 tsk. salt. Tillaga potatisen enligt anvisningarna.
  4. Lägg ägg i en kastrull med vatten och koka äggen tills de blir hårdkokta. Ställ av och låt svalna under rinnande kallt vatten.
  5. Krydda torskryggen med salt på båda sidorna och lägg sedan i en ugnsfast form. När det är ca. 15 minuter kvar på potatisen så ställer du in torskryggen i mitten av ugnen på 150 grader. Alltså jag tillagade torskryggen tills den fick en innertemperatur om 53 grader. Eftersom det är så jag föredrar att tillaga den. Se min temperaturguide.
  6. Under tiden som potatisen kokar och torskryggen tillagas så gör du äggsåsen. Börja med att tillsätta hummerfond, mjölk och grädde i en kastrull.
  7. Låt koka upp och red av med redning till den konsistens du föredrar. Smaka av med salt och svartpeppar.
  8. När torskryggen är klar så tar du ut den från ugnen och när potatisen är klar så häller du av vattnet. Den fisksky som bildats i ugnsformen tar du tillvara och adderar till din äggsås.
  9. Lägg i smör i din äggsås och blanda runt. Avsluta med att skala äggen och hacka dem i valfri storlek. Tillsätta därefter de hackade äggen i såsen och blanda runt varsamt.
  10. Smaka av såsen med ev. mer salt och svartpeppar.

Servera torskrygg med crème ninon och kokt potatis

Börja med att lägga torskryggen på tallrikar och lägg på äggsåsen. Därefter lägger du sedan på några potatisar och avsluta med att lägga på en citronskiva.

Vill du addera någon extra grönsak, så kan exempelvis kokta gröna ärtor passa fint.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *