Tacosås – Recept på egen tacosås till fredagstacosen. Ett lättlagat recept som du lyckas med.

Så här gör du tacosås

  1. Finhacka lök, vitlök och röd chili.
  2. Stek lök, vitlök och röd chili i en stekpanna tillsammans med äpplecidervinäger och matolja i någon minut.
  3. Tillsätt tomatpuré samt muscovadosocker och stek på i någon minut under omrörning.
  4. Addera sedan spiskummin som du även här steker på någon minut under omrörning.
  5. Tillsätt krossade tomater och låt sjuda i 4-5 minuter på medelhög värme.
  6. Smaka av med salt och svartpeppar.

Denna tacosås är mild i sin smak. Vill du ha mer hetta, så tillsätter du bara mer chili. En tacosås att servera till fradagens tacos, en trevlig nachotallrik, eller till grillat kött och fisk. Jag köper aldrig den färdiga tacosåsen längre, eftersom den i min mening är godare och samtidigt inte svår att tillaga.

Ingredienser

kniv-gaffel-skedTacosås

  • 400 g. krossade tomater
  • 1 st. gul lök
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • 1 st. röd chili
  • 1 msk. äpplecidervinäger
  • 2 msk. tomatpuré
  • 1 msk. muscovadosocker
  • 3 tsk. spiskummin
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
Skriv ut receptet