En smakrik rödvinssås till ett gott kött är alltid ett säkert kort. Rödvinssås – smakrikt och gott recept!

Så här gör du

1. Grovhacka schalottenlöken och stek på med olivolja i en kastrull tillsammans med timjan och lagerblad en stund så de får lite färg.

2. Tillsätt rödvinsvinägern och koka ner vinägern tills det nästan är torrt och blir ”klibbigt”.

3. Häll i rödvinet och låt det sjuda tills rödvinet reducerat ner nästan helt.

4. Tillsätt köttbuljongen och koka upp och låt sedan sjuda på låg värme i ca. 30 minuter.

5. Smaka av din rödvinssås med salt och svartpeppar. Sila av rödvinssåsen innan servering. Upplevs rödvinssåsen för simmig så reder du av med arrowrot.

 

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Rödvinsås

  • 5 dl. köttfond
  • 5 dl. rödvin
  • 1 msk. rödvinsvinäger
  • 2 st. schalottenlökar
  • 1 st. lagerblad
  • 4-5 st. timjanskvistar
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 2 msk arrowrot, utrört i 3 msk vatten
Skriv ut receptet