Ingredienser
4 portioner
Rödvinsås
- 5 dl. köttfond
- 5 dl. rödvin
- 1 msk. rödvinsvinäger
- 2 st. schalottenlökar
- 1 st. lagerblad
- 4-5 st. timjanskvistar
- Svartpeppar
- Salt
- 2 msk arrowrot, utrört i 3 msk vatten
En smakrik rödvinssås till ett gott kött är alltid ett säkert kort. Rödvinssås – smakrikt och gott recept!
Så här gör du rödvinssås
- Grovhacka schalottenlöken och stek på med olivolja i en kastrull tillsammans med timjan och lagerblad en stund så de får lite färg.
- Tillsätt rödvinsvinägern och koka ner vinägern tills det nästan är torrt och blir ”klibbigt”.
- Häll i rödvinet och låt det sjuda tills rödvinet reducerat ner nästan helt.
- Tillsätt köttbuljongen och koka upp och låt sedan sjuda på låg värme i ca. 30 minuter.
- Smaka av din rödvinssås med salt och svartpeppar. Sila av rödvinssåsen innan servering. Upplevs rödvinssåsen för simmig så reder du av med arrowrot.