Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
- 800 g. färdigkokt potatis (gärna färskpotatis)
- 1 st. syrligt äpple
- 3 dl. gräddfil
- 1 dl. majonnäs
- 2 tsk. dijonsenap
- 1 tsk. honung
- 3 msk. finhackad gräslök
- Salt
- Svartpeppar
Potatissallad – recept som du kommer gilla. Gott till exempelvis grillat kött, fågel eller till kalskuren rostbiff.
Så här gör du potatissallad – recept som du kommer gilla
- Lägg gräddfil och majonnäs i en bunke och vispa ihop dem ordentligt.
- Addera dijonsenap, honung, gräslök och rör om igen.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Skärm potatisen i tärningar och finhacka äpplet. Blanda varsamt runt med övriga ingredienser.
Servera din potatissallad med grillat kött, fågel eller kalskuren rostbiff eller skinka. Den är också perfekt att ha på buffén. Du kan med fördel tillaga den några timmar innan servering, så sätter sig smakerna ytterligare. Får du över från middagen, så har du det som gott frukostpålägg på smörgåsen dagen efter. Somrig mat som passar alla dagar om året.