Ingredienser
4 portioner
Polpette al Sugo – köttbullar i tomatsås med pasta
- 400 g. pasta
- Köttbullar till 4 personer
- 400 g. passerade tomater
- 4 st. vitlöksklyftor
- 20 st. stora basilikablad
- 1/2 dl. pastavatten
- Riven parmesanost
- Salt efter smak
- Svartpeppar efter smak
- 7-8 msk. olivolja
Polpette al Sugo – köttbullar i tomatsås med pasta. Klassiker som alla älskar.
Så här gör du Polpette al Sugo – köttbullar i tomatsås med pasta
- Koka upp pastavatten och salta väl. Tillsätt pastan och koka enligt förpackningen. Medan pastan kokar så förbereder du såsen.
- Tillsätt 5-6 matskedar olivolja i en stekpanna. Grovhacka vitlöken och tillsätt i stekpannan. Låt vitlöken få steka på så den får smaksätta olivoljan i ett par minuter.
- Lägg i passerade tomater och grovhackad basilika. Låt sjuda på medel värme. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Tillsätt köttbullarna så de blir varma.
- När pastan kokat klart så sparar du 1/2 dl. pastavatten som du tillsätter i stekpannan och rör runt.
- Lägg pastan på tallrikar och fördela köttbullarna på respektive tallrik. Fördela resterande tomatsås. Riv över parmesanost efter smak och avsluta med att ringla över olivolja och några drag med pepparkvarnen.