Polpette al Sugo – köttbullar i tomatsås med pasta. Klassiker som alla älskar.

Så här gör du Polpette al Sugo – köttbullar i tomatsås med pasta

  1. Koka upp pastavatten och salta väl. Tillsätt pastan och koka enligt förpackningen. Medan pastan kokar så förbereder du såsen.
  2. Tillsätt 5-6 matskedar olivolja i en stekpanna. Grovhacka vitlöken och tillsätt i stekpannan. Låt vitlöken få steka på så den får smaksätta olivoljan i ett par minuter.
  3. Lägg i passerade tomater och grovhackad basilika. Låt sjuda på medel värme. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Tillsätt köttbullarna så de blir varma.
  5. När pastan kokat klart så sparar du 1/2 dl. pastavatten som du tillsätter i stekpannan och rör runt.
  6. Lägg pastan på tallrikar och fördela köttbullarna på respektive tallrik. Fördela resterande tomatsås. Riv över parmesanost efter smak och avsluta med att ringla över olivolja och några drag med pepparkvarnen.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked 4 portioner

Polpette al Sugo – köttbullar i tomatsås med pasta

  • 400 g. pasta
  • Köttbullar till 4 personer
  • 400 g. passerade tomater
  • 4 st. vitlöksklyftor
  • 20 st. stora basilikablad
  • 1/2 dl. pastavatten
  • Riven parmesanost
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • 7-8 msk. olivolja
Skriv ut receptet