Pizzarulle på tunnbröd margherita style är gott tilltugg till filmen en fredag eller lördagkväll.

Så här gör du pizzarulle på tunnbröd

Enkel tomatsås

  1. Börja med att grovhacka vitlök och färsk basilika. Se till att det blir stora bitar av vitlöken så du enkelt kan plocka bort dem vid ett senare steg.
  2. Stek sedan vitlöken i olivolja i några minuter så olivoljan tar god smak av vitlöken.
  3. Lägg i passerade tomater i stekpannan tillsammans med den grovhackade basilikan och låt sjuda i ca. 5 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
  4. Plocka ur vitlöksbitarna, salta och peppra efter smak och låt sjuda några minuter till.
  5. Låt avslutningsvis tomatsåsen få svalna innan nästa steg.

Färdigställ pizzarulle på tunnbröd margherita style

  1. Lägg tunnbrödet på en jämn rengjord yta och sprid ut ett tunt lager av den avsvalnade tomatsåsen på tunnbrödet. Du kan beräkna ca. 2 msk. per tunnbröd.
  2. Skär smozzarellan i skivor och dela sedan skivorna i hälften. Du vill få ca. 4 bitar mozzarella per tunnbrödsrulle.
  3. Placera mozzarella på ena sidan av tunnbrödet som en sträng, men lite innanför så de inte ligger precis mot kanten.
  4. Fördela sedan ut riven parmesan över hela tunnbrödet. Du kan beräkna 1 msk. parmesan per tunnbröd.
  5. Passa på att dra några extra drag med pepparkvarnen.
  6. Rulla sedan ihop tunnbrödet genom att börja rulla på den sidan du placerade mozzarellan.
  7. Lägg avslutningsvis dina tunnbrödsrullar med skarven nedåt på en ugnsfast form med bakplåtspapper under.
  8. Tillaga i mitten av ugnen på 225 grader i ca. 10 minuter tills dina tunnbrödsrullar fått fin färg.

Serveringsförslag till pizzarulle på tunnbröd

Dessa tunnbrödsrullar är trevliga att servera en fredag eller lördagskväll när du är lite småhungig, men inte vill äta en hel måltid. Exempelvis om du ska se en bra film. Jag skulle servera tunnbrödsrullarna till ett glas rött eller öl som exempelvis Brooklyn Lager, Folkes ofiltrerade Lager eller Grebbestad Koster. Jag valde i detta recept att göra dem med inspiration från klassiaka margherita. Men vill du addera fler ingredienser som exempelvis lök och kanske lite grillad kyckling, så går det bra också.

För detta recept valde jag tunnbröd från Polarbröd (inte sponsrad om någon undrar), men har du något annat favorit tunnbröd, så väljer du såklart det.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Pizzarulle på tunnbröd

  • 8 st. tunnbröd
  • 400 g. passerade tomater
  • 4 st. vitlöksklyftor
  • 20 st. stora basilikablad
  • 250 g. mozzarella
  • 2 dl. riven parmesanost
  • 4 msk. olivolja till stekning.
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
Skriv ut receptet