×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Pizzarulle på tunnbröd margherita style

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Pizzarulle på tunnbröd

  • 8 st. tunnbröd
  • 400 g. passerade tomater
  • 4 st. vitlöksklyftor
  • 20 st. stora basilikablad
  • 250 g. mozzarella
  • 2 dl. riven parmesanost
  • 4 msk. olivolja till stekning.
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak

Pizzarulle på tunnbröd margherita style är gott tilltugg till filmen en fredag eller lördagkväll.

Pizzarulle på tunnbröd margherita style är gott tilltugg till filmen en fredag eller lördagkväll.

Så här gör du pizzarulle på tunnbröd

Enkel tomatsås

  1. Börja med att grovhacka vitlök och färsk basilika. Se till att det blir stora bitar av vitlöken, eftersom du enkelt ska kunna plocka bort dem vid ett senare steg.
  2. Stek sedan vitlöken i olivolja i några minuter så olivoljan tar god smak av vitlöken.
  3. Lägg i passerade tomater i stekpannan tillsammans med den grovhackade basilikan och låt sjuda i ca. 5 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
  4. Plocka ur vitlöksbitarna, salta och peppra efter smak och låt sjuda några minuter till.
  5. Låt avslutningsvis tomatsåsen få svalna innan nästa steg.

Färdigställ pizzarulle på tunnbröd margherita style

  1. Lägg tunnbrödet på en jämn rengjord yta och sprid ut ett tunt lager av den avsvalnade tomatsåsen på tunnbrödet. Du kan beräkna ca. 2 msk. per tunnbröd.
  2. Skär smozzarellan i skivor och dela sedan skivorna i hälften. Du vill få ca. 4 bitar mozzarella per tunnbrödsrulle.
  3. Placera mozzarella på ena sidan av tunnbrödet som en sträng, men lite innanför så de inte ligger precis mot kanten.
  4. Fördela sedan ut riven parmesan över hela tunnbrödet. Du kan beräkna 1 msk. parmesan per tunnbröd.
  5. Passa på att dra några extra drag med pepparkvarnen.
  6. Rulla sedan ihop tunnbrödet genom att börja rulla på den sidan du placerade mozzarellan.
  7. Lägg avslutningsvis dina tunnbrödsrullar med skarven nedåt på en ugnsfast form med bakplåtspapper under.
  8. Tillaga i mitten av ugnen på 225 grader i ca. 10 minuter tills dina tunnbrödsrullar fått fin färg.

Serveringsförslag till pizzarulle på tunnbröd

Dessa tunnbrödsrullar är trevliga att servera en fredag eller lördagskväll när du är lite småhungig, men där du inte vill äta en hel måltid. Jag valde i detta recept att göra dem med inspiration från klassiaka margherita. Eftersom jag tycker oftast att less is more. Men vill du addera fler ingredienser som exempelvis lök och kanske lite grillad kyckling, så går det bra också.
För detta recept valde jag tunnbröd från Polarbröd, eftersom jag tycker det är gott och passar bra här. Jag är inte sponsrad om nu någon undrar. Har du något annat tunnbröd att rekommendera, så väljer du såklart det och du får gärna tipsa.

Dryckesförslag till pizzarulle på tunnbröd

Jag tycker att en öl med toner av bröd, citrus och sötma från honung eller karamell passar bra, eftersom pizzarullarna i sig har ganska enkla men ändå goda smaker. Det får även gärna finnas en trevlig beska. Här får ni 5 exempel på öl som jag tycker passar. En utav dem är alkoholfri.

  1. Sierra Nevada Pale Ale
  2. Oppigårds Norn Pale Ale
  3. Lagom Lager
  4. Brooklyn Lager
  5. Eriksberg Hovmästarlager

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *