Pasta med tahini och crème fraiche, chili, lök, paprika och zucchini är lättlagad middag.

Så här gör du pasta med tahini och crème fraiche, chili, lök, paprika och zucchini

  1. Koka upp saltat pastavatten i en kastrull. När vattnen kokat upp så tillsätter du pastan och kokar enligt förpackningen. Meningen är att du under denna process ska följa de resterande stegen för att slutföra middagen.
  2. Skala den gula löken och skär i tunna strimlor. Skala vitlöken och finhacka. Skär av roten på salaldslöken och skär i tunna strimlor.
  3. Gröp ur innadömmet på paprikan och skär den sedan i mindre tärningar.
  4. Skär zucchinin i lite grövre tärningar om ca. 1 cm i storlek.
  5. Dela på chilin och avlägsna kärnorna och strimla fint.
  6. Värm på en stekpanna och rosta pinjenötterna så de får en rostad fin färg på båda sidor. Rör om kontinuerligt och se till så de inte bränns. Lägg de färdiga pinjenötterna i en skål.
  7. Tillsätt olivolja i stekpannan och lägg i vitlök, gul lök, salladslök, chili, paprika, zucchini och spenat. Stek på tills spenaten minskat och du börjar få lite glansighet på löken och där zucchinin och paprikan mjuknat.
  8. Tillsätt tahini, crème fraiche, pressad citron och blanda runt. Smaka av med salt och svartpeppar.
  9. När pastan kokat klart så sparar du 1 dl. pastavatten som du häller i med övriga ingredienser och rör runt. Tillsätt sedan de rostade pinjenötterna och rör runt ytterligare en gång.
  10. Avsluta med att tillsätt pastan och blanda ordentligt.

Servera din pasta med tahini och crème fraiche, chili, lök, paprika och zucchini direkt på tallrikar. Ringla gärna över olivolja och dra några extra drag med pepparkvarnen innan servering.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Pasta med tahini och crème fraiche, chili, lök, paprika och zucchini

  • 400 g. pasta (100 g. per person)
  • 2 dl. crème fraiche
  • 2 msk. tahini
  • 65 g. färsk spenat
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • 1 st. röd paprika
  • 1 st. zucchini
  • 1 st. röd chili
  • 1 st. gul lök
  • 2 st. salladslökar
  • 60 g. pinjenötter
  • Saften från 1/2 citron
  • 1 dl. pastavatten
  • 4 msk. olivolja
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
Skriv ut receptet