Pasta med spenat samt ost av halloumi och parmesan är lättlagad middag.

Så här gör du pasta med spenat samt ost av halloumi och parmesan

  1. Koka upp saltat vatten och koka pastan enligt förpackningens instruktioner. Under tiden som pastan kokar, så tillagar du resten av maträtten.
  2. Finhacka lök, vitlök och chili.
  3. Riv parmesanost och halloumi.
  4. Stek lök, vitlök, chili och spenat i en stekpanna med smör i 3-4 minuter.
  5. Tillsätt halloumi och stek på i ytterligare 3-4 minuter.
  6. Tillsätt grädde och låt sjuda i ytterligare 3-4 minuter.
  7. Avsluta med att röra ner parmesanosten och smaka av med salt, svartpeppar och riven muskotnöt.

Pasta med spenat samt ost av halloumi och parmesan är lättlagad middag som passar att äta alla dagar i veckan. Hade jag haft vitt vin hemma, så hade jag nog kunnat tänka mig att ha i en skvätt i steg 4. Om du provar att ha i vitt vin, så får du gärna meddela hur det smakade. Tänk också på att vinet du har i maten, är också det vin du dricker till.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Pasta med spenat samt ost

  • 400 g. pasta
  • 120 g. spenat
  • 125 g. riven halloumi
  • 2 dl. riven parmesanost
  • 3 dl. grädde
  • 1 st. gul lök
  • 1/2 st. röd chili
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • Riven muskotnöt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • Salt efter smak
  • Smör till stekning
Skriv ut receptet