Ingredienser
4 portioner
Pasta med mangoldpesto
- 400 g. pasta
- 100 g. mangold
- 2 st. vitlöksklyftor
- 1/2 dl. olivolja
- 1 dl. pekannötter
- 2 dl. parmesanost eller pecorino
- 1 msk. finhackad persilja
- 1-2 msk. citronsaft
- Salt efter smak
- Svartpeppar efter smak
- Parmesanost eller pecorino till garnering
Pasta med mangoldpesto – Recept på lättlagad middag som alla lyckas med.

Så här gör du pasta med mangoldpesto
- Grovhacka pekannötterna och rosta i en torr stekpanna på hög värme i ca. 2 minuter under konstant omrörning. Lägg de rostade pekannötterna i en skål så de får svalna.
- Lägg mangoldbladen i en matberedare. Om mangolden har grova stammar, så skär du av dessa.
- Tillsätt pekannötter, vitlöksklyftor, olivolja och persilja. Mixa tills den är fin och slät. Tillsätt parmesan eller pecorino samt citronsaft och mixa ihop.
- Smaka av med salt och svartpeppar. Vill du ha din mangoldpesto lite lösare, så tillsätter du någon matsked med vatten.
- koka upp saltat vatten och koka pastan enligt förpackningen.
- När pastan kokat färdigt, så avlägsnar du vatten. Blanda pastan med din mangoldpesto.
- Lägg upp pastan på tallrikar och riv över extra ost. Att avsluta med några drag från pepparkvarnen skadar inte heller.
Pasta med mangoldpesto är i grunden en vegetarisk maträtt som man skulle kunna bygga vidare, genom att addera exempelvis stekt sidfläsk eller bacon. Men jag rekommenderar dig att prova den vegetariska varianten först.