Pasta med mangoldpesto – Recept på lättlagad middag som alla lyckas med.

Så här gör du pasta med mangoldpesto

  1. Grovhacka pekannötterna och rosta i en torr stekpanna på hög värme i ca. 2 minuter under konstant omrörning. Lägg de rostade pekannötterna i en skål så de får svalna.
  2. Lägg mangoldbladen i en matberedare. Om mangolden har grova stammar, så skär du av dessa.
  3. Tillsätt pekannötter, vitlöksklyftor, olivolja och persilja. Mixa tills den är fin och slät. Tillsätt parmesan eller pecorino samt citronsaft och mixa ihop.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar. Vill du ha din mangoldpesto lite lösare, så tillsätter du någon matsked med vatten.
  5. koka upp saltat vatten och koka pastan enligt förpackningen.
  6. När pastan kokat färdigt, så avlägsnar du vatten. Blanda pastan med din mangoldpesto.
  7. Lägg upp pastan på tallrikar och riv över extra ost. Att avsluta med några drag från pepparkvarnen skadar inte heller.

Pasta med mangoldpesto är i grunden en vegetarisk maträtt som man skulle kunna bygga vidare, genom att addera exempelvis stekt sidfläsk eller bacon. Men jag rekommenderar dig att prova den vegetariska varianten först.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Pasta med mangoldpesto

  • 400 g. pasta
  • 100 g. mangold
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • 1/2 dl. olivolja
  • 1 dl. pekannötter
  • 2 dl. parmesanost eller pecorino
  • 1 msk. finhackad persilja
  • 1-2 msk. citronsaft
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • Parmesanost eller pecorino till garnering
Skriv ut receptet