Pasta med karljohanssvamp och färskost är lättlagad middag som alla lyckas med.

Så här gör du pasta med karljohanssvamp och färskost

  1. Grovhacka karljohanssvampen. Är den torkad, så lägger du den först i blöt i ca. 45 minuter.
  2. Koka upp saltat vatten till din pasta och koka pastan enligt förpackningen. Medan vattnet kokar upp och pastan kokar så tillagar du svampsåsen.
  3. Skär baconet i cm-tjocka strimlor och finhacka vitlöken. Skölj purjolöken och skär den i tunna strimlor
  4. Stek svampen, vitlöken och baconet i olja i ca. 5 minuter på medelhög värme.
  5. Tillsätt purjolöken och stek på en stund till.
  6. Tillsätt sedan grädde, färskost, viltfond, timjan, citronskal, salt och svartpeppar och låt sjuda ihop.
  7. När pastan kokat klart så häller du över lite pastavatten i stekpannan. Tillsätt sedan den nykokta pastan och blanda.
  8. Servera direkt på tallrik och riv över extra parmesan och ringla över en god olivolja innan servering. Vill du dra några extra drag med svartpepparkvarnen så är inte det fel heller.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked 4 portioner

Pasta med karljohanssvamp och färskost

  • 400 g. pasta
  • 50 g. karljohanssvamp
  • 140 g. bacon
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • 10 cm purjolök
  • 200 g. färskost
  • 3 msk. viltfond
  • 2 dl. grädde
  • 1/2 st. citronsaft
  • 1 st. citronskal
  • 1 dl. pastavattnet
  • 2 msk. färsk timjan
  • Parmesan (att riva över innan servering)
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
Skriv ut receptet