Ingredienser
4 portioner
Pasta i krämig gräddost sås
- 400 g. pasta
- 1/2 dl. finhackade soltorkade tomatbitar (ca. 15 st.)
- 1 st. gul lök
- 2 st. vitlöksklyftor
- 1 st. röd chili
- 1/2 msk. torkad basilika
- 3 dl. grädde
- 2 dl. riven mozzarella
- 1 dl. pastavatten
- 1 tsk. dijonsenap
- Smör till stekning
- Salt efter smak
- Svartpeppar efter smak
Pasta i krämig gräddost sås är snabblagad middag som är klar när pastan kokat färdigt.
Så här gör du pasta i krämig gräddost sås
- Börja med att sätt på en kastrull med saltat vatten för din pasta. När vattnet börjat koka så tillsätter du pastan och kokar den tills den är al dente.
- Samtidigt som vattnet kokar upp och pastan tillagas så finhackar du lök, vitlök, chili och soltorkade tomater.
- Stek sedan lök, vitlök, chili och soltorkade tomater i smör i några minuter.
- Tillsätt därefter grädde, dijonsenap samt basilika och låt sjuda på svag värme. Smaksätt med salt och svartpeppar. Se även till att röra om med jämna mellanrum.
- När pastan börjar bli klar så adderar du pastavatten och mozzarellan till gräddsåsen. Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar.
- Lägg den färdigkokta pastan i gräddost såsen och blanda runt.
- Lägg upp pastan på var sin tallrik, kör några extra drag med pepparkvarnen och toppa med finhackad gräslök innan servering.
Pasta i krämig gräddost sås är en lättlagad men ändå välsmakande vardagsrätt som inte förändrar världen. Vill du addera kött, så går det bra att lägga i stekt bacon, stekt tärnad sidfläsk eller varför inte skivad fläskfilé?