×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Palak paneer med halloumi

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Palak paneer med halloumi

  • 400 g. halloumi med chilismak
  • 140 g. färsk spenat
  • 5 st. vitlöksklyftor
  • 1 st. gul lök
  • 1 st. röd chili
  • 1 msk. ingefära
  • 1 tsk. senapsfrön
  • 3 tsk. malen gurkmeja
  • 2 tsk. malen spiskummin
  • 4 tsk. torkad malen koriander
  • 4 tsk. garam masala
  • 4 dl. grädde
  • 1 msk. flytande honung
  • Smör
  • Matolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Min variant på palak paneer med halloumi tillagade jag till min mor på mors dag. Vilken dag bjuder du på palak paneer?

Palak paneer med halloumi

Så här gör du palak paneer med halloumi

  1. Börja med att finhacka lök, vitlök, chili och finhacka eller riv ingefära med ett rivjärn. Skär halloumi i 1 cm tjocka tärningar.
  2. Förbered riset så det kan koka samtidigt som grytan tillagas. Följ instruktionerna för hur riset ska tillagas på bästa sätt.
  3. Lägg lök, vitlök, chili och ingefära i en gryta tillsammans med spenaten och stek på i smör och olja i ca. 5 minuter.
  4. Tillsätt senapsfrön, gurkmeja, garam masala, spiskummin och koriander. Stek i ytterligare några minuter.
  5. Häll på grädde och honung och sjud på mellanvärme. Salta och peppra efter smak.
  6. Stek halloumi i stekpannan med olja tills de får fin stekyta.
  7. När riset och grytan är färdig så lägger du i de stekta halloumitärningarna i grytan och rör om innan servering.

I detta recept så används halloumi som är kryddat med chili, men det går bra att även använda vanlig halloumi, eller ersätta med exempelvis tofu, kyckling och torsk. Grädden går att byta ut mot mjölk, men ju fetare desto bättre.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *