×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Kyckling- och baconpaj är recept på välsmakande middag

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Pajdeg

  • 125 g. smör
  • 3 dl. vetemjöl
  • 2 msk. kallt vatten

Pajfyllning

  • 3 st. ägg
  • 1½ dl. grädde
  • 1½ dl. mjölk
  • 2 st. kycklingfiléer
  • 140 g. bacon
  • 1 st. grön paprika
  • 1 st. röd paprika
  • 1 st. röd chili
  • 1 msk. riven ingefära
  • 1 st. schalottenlök
  • 1 st. vitlöksklyfta
  • 1 dl. riven parmesanost
  • 1 dl. riven cheddarost
  • 1 tsk. curry
  • 1 krm. salt
  • 1 krm. svartpeppar

Kyckling- och baconpaj är recept på välsmakande middag.

Kyckling- och baconpaj är recept på välsmakande middag.

Så här gör du kyckling- och baconpaj

  1. Blanda smör, mjöl och vatten i en matberedare.
  2. Tryck ut degen i en pajform så den täcker botten och kanterna. Nagga pajdegen med en gaffel.
  3. Förgrädda pajdegen i ugn på 200 grader i ca. 10 minuter. Låt sedan pajdegen få vila.
  4. Skär baconet i cm tjocka strimlor. Det går även bra att använda färdigtärnat bacon.
  5. Skär kycklingfileerna i jämntjocka bitar.
  6. Hacka paprikorna i mindre tärningar. Finhacka chili, vitlök och schalottenlök. Riv ingefäran.
  7. Riv cheddarost och parmesanost.
  8. Stek baconet i en stekpanna med lite matolja tills den får fin stekfärg. Lägg baconet på ett hushållspapper så den får rinna av.
  9. Stek kycklingen, löken, vitlöken, paprikan, chilin och ingefäran i samma stekpanna. Krydda med curry och tillsätt lite matolja om det behövs.
  10. När kycklingen börjar bli genomstekt, så tillsätter du baconet och blandar runt. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer curry.
  11. Lägg ett lager med parmesanost i botten på pajen. Fördela sedan ut den steka kyckling- och baconblandningen.
  12. Häll över äggstanningen och avsluta med att lägga på ett lager av riven cheddarost.
  13. Grädda i ugn på 200 grader i ca. 35 minuter. Pajen är klar när äggen har stannat sig.

Låt pajen svalna något innan servering. Servera gärna din kyckling- och baconpaj med en trevlig sallad. Ringla gärna över god olivolja samt balsamico vinäger över salladen. Vill du välja annan ost än de sorter jag valde, så går det utmärkt.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *