Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
- 125 g. smör
- 3 dl. vetemjöl
- 2 msk. kallt vatten
Pajfyllning
- 3 st. ägg
- 1½ dl. grädde
- 1½ dl. mjölk
- 2 st. kycklingfiléer
- 140 g. bacon
- 1 st. grön paprika
- 1 st. röd paprika
- 1 st. röd chili
- 1 msk. riven ingefära
- 1 st. schalottenlök
- 1 st. vitlöksklyfta
- 1 dl. riven parmesanost
- 1 dl. riven cheddarost
- 1 tsk. curry
- 1 krm. salt
- 1 krm. svartpeppar
Kyckling- och baconpaj är recept på välsmakande middag.
Så här gör du kyckling- och baconpaj
- Blanda smör, mjöl och vatten i en matberedare.
- Tryck ut degen i en pajform så den täcker botten och kanterna. Nagga pajdegen med en gaffel.
- Förgrädda pajdegen i ugn på 200 grader i ca. 10 minuter. Låt sedan pajdegen få vila.
- Skär baconet i cm tjocka strimlor. Det går även bra att använda färdigtärnat bacon.
- Skär kycklingfileerna i jämntjocka bitar.
- Hacka paprikorna i mindre tärningar. Finhacka chili, vitlök och schalottenlök. Riv ingefäran.
- Riv cheddarost och parmesanost.
- Stek baconet i en stekpanna med lite matolja tills den får fin stekfärg. Lägg baconet på ett hushållspapper så den får rinna av.
- Stek kycklingen, löken, vitlöken, paprikan, chilin och ingefäran i samma stekpanna. Krydda med curry och tillsätt lite matolja om det behövs.
- När kycklingen börjar bli genomstekt, så tillsätter du baconet och blandar runt. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer curry.
- Lägg ett lager med parmesanost i botten på pajen. Fördela sedan ut den steka kyckling- och baconblandningen.
- Häll över äggstanningen och avsluta med att lägga på ett lager av riven cheddarost.
- Grädda i ugn på 200 grader i ca. 35 minuter. Pajen är klar när äggen har stannat sig.
Låt pajen svalna något innan servering. Servera gärna din kyckling- och baconpaj med en trevlig sallad. Ringla gärna över god olivolja samt balsamico vinäger över salladen. Vill du välja annan ost än de sorter jag valde, så går det utmärkt.