×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Kyckling i ricotta och tomatsås

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Kyckling i ricotta och tomatsås

  • 600 g. kycklinglårfilé
  • 400 g. krossade tomater
  • 250 g. ricotta
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • 1 st. röd chili
  • 1 st. gul lök
  • 3 msk. färsk basilika
  • 1 msk. tomatpuré
  • 1 msk. honung
  • 400 g. pasta (100 g. per person)
  • Parmesanost till servering

Kyckling i ricotta och tomatsås är den enkla maträtten som du tillagar på under 30 minuter.

Kyckling i ricotta och tomatsås är den enkla maträtten som du tillagar på under 30 minuter.

Så här gör du kyckling i ricotta och tomatsås

  1. Finhacka lök, vitlök och chili. Stek i olivolja tills de får lite stekyta.
  2. Salta och peppra kycklingen på båda sidorna. Stek kycklingen tillsammans med övriga ingredienser i några minuter på var sin sida.
  3. Tillsätt tomatpuré och låt steka i någon minut under omrörning.
  4. Tillsätt krossade tomater och ricotta och blanda ihop.
  5. Hacka färsk basilika och lägg i grytan.
  6. Låt sjuda i ca. 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med salt och peppar och riv över en god parmesanost innan servering.

Servera kyckling i ricotta och tomatsås med nykokt pasta. Ringla över en god olivolja och ytterligare riven parmesanost.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *