Ingredienser
4 portioner
Kyckling i ricotta och tomatsås
- 600 g. kycklinglårfilé
- 400 g. krossade tomater
- 250 g. ricotta
- 2 st. vitlöksklyftor
- 1 st. röd chili
- 1 st. gul lök
- 3 msk. färsk basilika
- 1 msk. tomatpuré
- 1 msk. honung
- 400 g. pasta (100 g. per person)
- Parmesanost till servering
Kyckling i ricotta och tomatsås är den enkla maträtten som du tillagar på under 30 minuter.
Så här gör du kyckling i ricotta och tomatsås
- Finhacka lök, vitlök och chili. Stek i olivolja tills de får lite stekyta.
- Salta och peppra kycklingen på båda sidorna. Stek kycklingen tillsammans med övriga ingredienser i några minuter på var sin sida.
- Tillsätt tomatpuré och låt steka i någon minut under omrörning.
- Tillsätt krossade tomater och ricotta och blanda ihop.
- Hacka färsk basilika och lägg i grytan.
- Låt sjuda i ca. 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med salt och peppar och riv över en god parmesanost innan servering.
Servera kyckling i ricotta och tomatsås med nykokt pasta. Ringla över en god olivolja och ytterligare riven parmesanost.